Ελλάδα

Βεντέτα στο Γέρακα: Σκότωσε τον πατέρα του φονιά του γιου του

Ακούστε το άρθρο

Εξιχνιάσθηκε η δολοφονία του 59χρονου Μανούσου Ριζάκη στον Γέρακα. Τον σκότωσε ο πατέρας του παιδιού που πριν έναν χρόνο είχε σκοτώσει τον γιο του!

Ο 49χρονος δράστης συνελήφθη πριν δύο ημέρες σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει πει:

“Του άξιζε αυτό που έπαθε” και “δεν μετανιώνω”, ωστόσο δεν είναι εξακριβωμένο ότι έχει παραδεχθεί τη διάπραξη του φόνου.

Ο δράστης εντοπίστηκε από κάμερες ασφαλείας οι οποίες τον έχουν απαθανατίσει τόσο στην περιοχή όσο και στο σημείο του εγκλήματος, στο κρεοπωλείο στον Γέρακα όπου τελέσθηκε η δολοφονία, όχι όμως τη στιγμή του φόνου.

Το όπλο του εγκλήματος δεν έχει ακόμα βρεθεί.

Ο 59χρονος Μανούσος Ριζάκης, υποψήφιος βουλευτής Χανίων τουΜΛ ΚΚΕ, είχε βρεθεί νεκρός με 3 σφαίρες από πυροβόλο όπλο σε ωμοπλάτη και κεφάλι στις 15:30 το μεσημέρι του Σαββάτου της 15ης Ιουλίου.

Όπως είχε προκύψει από την έρευνα, το θύμα ήταν πατέρας 22χρονου, ο οποίος στις 8 Μαΐου του 2016 είχε εκτελέσει έναν 20χρονο στην περιοχή του Αγίου Πέτρου στην Πεντέλη.

Το θύμα, τότε, είχε βρεθεί από περιπατητή λίγες ημέρες αργότερα. Η μητέρα του είχε δηλώσει την εξαφάνισή του στις 10 Μαϊου.

Όπως είχε γίνει γνωστό απο την ΕΛΑΣ, το κίνητρο για την δολοφονία σχετιζόταν με ναρκωτικά.

Τι λέει η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 60χρονου ημεδαπού, ο οποίος, απογευματινές ώρες της 15-7-2017, βρέθηκε δολοφονημένος εντός του αυτοκινήτου του, στη Λεωφόρο Μαραθώνος στον Γέρακα.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα και τη συνδυαστική αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, δράστης είναι ένας 49χρονος ημεδαπός.

Το θύμα ήταν πατέρας 23χρονου ημεδαπού, ο οποίος την 24-11-2016 συνελήφθη ως ο δράστης της ανθρωποκτονίας 20χρονου ημεδαπού, γιού του 49χρονου συλληφθέντα, ο οποίος είχε δολοφονηθεί στις 8-5-2016 στην περιοχή Άγιος Πέτρος της Πεντέλης (σχετικό το από 25-11-2017 Δελτίο Τύπου).

Σε βάρος του 49χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε για διενέργεια κυρίας ανάκρισης σε Τακτική Ανακρίτρια η οποία εξέδωσε ένταλμα, δυνάμει του οποίου την 10-8-2017, συνελήφθη.

Πηγή: THETOC

Όλη η επικαιρότητα