Κόσμος

Βιέννη: Μαχαίρωσε μάνα, πατέρα και κόρη και έγινε καπνός

Ακούστε το άρθρο

Και ξαφνικά… συναγερμός στην Βιέννη! Ρωσικά -κυρίως- μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας της Αυστρίας.

Η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 07.03.2018 και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τουλάχιστον τρεις ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί. Η τελευταία ενημέρωση που μεταφέρει το NBC News, αναφέρει πως πρόκειται για συγγενείς! Και συγκεκριμένα για πατέρα, μάνα και κόρη.

Ο δράστης κατάφερε να διαφύγει από το σημείο. Αυτή την ώρα οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψή του.

Οι πρώτες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών είναι δυσάρεστες. Κι αυτό διότι αναφέρεται πως και οι τρεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Πρόκειται για έναν άνδρα και δύο γυναίκες, όπως προαναφέραμε ένα ζευγάρι και την κόρη τους.

Την εξέλιξη αυτή μεταφέρει η αυστριακή εφημερίδα Kurier daily, δημοσιεύοντας την δήλωση ενός εκπροσώπου της αστυνομίας.

Το rt.com, μεταδίδει πως ο δράστης επιτέθηκε σε περαστικούς, με τα κίνητρα της επίθεσης να παραμένουν ακόμη άγνωστα. Ακόμη επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες και τονίζει πως η επίθεση δεν φάνηκε να έχει κάποιο «μοτίβο». Φάνηκε δηλαδή ο δράστης να επιλέγει τυχαία τα θύματά του.

Από την άλλη, υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων που είδαν το αιματηρό περιστατικό και οι οποίοι δηλώνουν πως προηγήθηκε καυγάς. Όλα αυτά μένει να επιβεβαιωθούν…

Πού σημειώθηκε η επίθεση με μαχαίρι

Την ίδια ώρα, το sputniknews.com μεταδίδει πως το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στην Praterstasse. Πρόκειται για πυκνοκατοικημένη περιοχή κοντά στο Prater Park και μόλις μερικά χιλιόμετρα από τα Αυτοκρατορικά Ανάκτορα του Hofburg.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το oe24.at, η επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε έξω από την στάση του μετρό. Στο σημείο υπάρχει κι ένα γιαπωνέζικο εστιατόριο. Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν τα θύματα έβγαιναν από το εστιατόριο.

Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, στην περιοχή βρέθηκε απόψε ένας ακόμη τραυματίας από επίθεση με μαχαίρι! Επίσης δεν έχει διευκρινιστεί αν σχετίζεται με την υπόθεση.

Δείτε στον παρακάτω χάρτη το σημείο όπου σημειώθηκε η επίθεση Βιέννη

Το σημείο έχει αποκλειστεί και οι Αρχές έχουν συμβουλεύσει τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Την ίδια ώρα, τόσο αστυνομικοί όσο και μέλη των ειδικών δυνάμεων της Αυστρίας έχουν βγει στους δρόμους και συμμετέχουν στην συντονισμένη επιχείρηση για την σύλληψη του δράστη.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Λίγη ώρα μετά τον… καταιγισμό των δημοσιευμάτων, ήρθε και η πρώτη ενημέρωση από την αστυνομία της Βιέννης. Η οποία ανέφερε πως μια επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε στην Praterstrasse και πως υπάρχουν τραυματίες. Ακόμη τόνισε πως οι Αρχές εξακολουθούν να αναζητούν τον δράστη.

Πηγή: newsit

Όλη η επικαιρότητα