Ελλάδα Ηλεία

Βίαιο επεισόδιο εις βάρος εργοδηγού του ΔΕΔΔΗΕ Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Επεισόδιο σε βάρος ενός υπαλλήλου του ΔΕΔΔΗΕ Πύργου σημειώθηκε αργά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο πρακτορείο της επιχείρησης στην ηλειακή πρωτεύουσα, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Τεχνικών της ΔΕΗ (ΕΤΕ-ΔΕΗ).

Όπως καταγγέλλει το συνδικαλιστικό όργανο των τεχνικών, «συνάδελφος μας εκτελώντας το καθήκον του, προσπαθώντας να επαναφέρει εν λειτουργία γραμμή (κορμός) ηλεκτρικού ρεύματος που είχε τεθεί εκτός, λόγω βλάβης (κακοκαιρία), δέχθηκε την εισβολή μαινόμενου πολίτη στο εργοδηγείο της επιχείρησης, με αποτέλεσμα να χειροδικήσει προς τον συνάδελφο και να έχουμε  τραυματισμό μετά από βίαιη πτώση του».

Η Ένωση επισημαίνει στην ανακοίνωσή της τα περιστατικά συχνών βιαιοπραγιών που δέχονται οι τεχνίτες του ΔΕΔΔΗΕ με αμείωτο ρυθμό και ζητά από τη διοίκηση της επιχείρησης και την πολιτεία να σταματήσουν να κάνουν τα στραβά μάτια και να μεριμνήσει «για το απαράδεκτο καθεστώς εργασίας τους. Η ΕΤΕ/ΔΕΗ καταδικάζει τέτοιου είδους φαινόμενα και θέτει τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες προ των ευθυνών τους».

Σύμφωνα με όσα πληροφορήθηκε η εφ. «Πατρίς», αφορμή για το επεισόδιο ήταν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που παρουσιάστηκαν λόγω κακοκαιρίας στο δίκτυο της Βροχίτσας, του Ελαιώνα της Κορυφής και στο Γεράκι, τα οποία προκάλεσαν την ενόχληση ενός πολίτη, ο οποίος μετέβη στο εργοδηγείο στον Πύργο και προπηλάκισε και απώθησε τον εργοδηγό της βάρδιας, ρίχνοντάς τον κάτω και τραυματίζοντάς τον.

Το συμβάν επιβεβαίωσε ο προϊστάμενος του τεχνικού τμήματος του ΔΕΔΔΗΕ Πύργου, Βας. Σταματόπουλος, αναφέροντας ότι τα συνεργεία και οι τεχνικοί είχαν ενημερωθεί εγκαίρως και είχαν μεταβεί στο σημείο για να εντοπίσουν την πηγή του προβλήματος και να επιδιορθώσουν τη βλάβη.

Ο γ.γ. της ΕΤΕ-ΔΕΗ Στέφανος Κουνούκλας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το συμβάν, μιλώντας στην εφ. «Πατρίς», επισημαίνοντας την έλλειψη προσωπικού και τις δύσκολες συνθήκες εργασίας των τεχνικών.

«Δυστυχώς έχουν γίνει σύνηθες φαινόμενο οι επιθέσεις σε συναδέλφους μας, οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους και πολύ συχνά επιδιορθώνουν προβλήματα με άσχημες καιρικές αλλά και εργασιακές συνθήκες. Έχουμε θέσει επανειλημμένως το πρόβλημα στους αρμόδιους, διότι δεν είναι σωστό να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά εις βάρος συναδέλφων μας που δίνουν μάχη για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Έχουμε σοβαρή έλλειψη σε προσωπικό και έχουμε ζητήσει την ενίσχυσή μας», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Κουνούκλας

Όλη η επικαιρότητα