Κόσμος

Βίντεο «δείχνει» τους σφαγείς της Νορμανδίας να ορκίζονται πίστη στην ISIS

vinteo_deihnei_toys_sfageis_tis_normandias_na_orkizontai_pisti_stin_isis.jpg
Ακούστε το άρθρο

Βίντεο που αναρτήθηκε στο πρακτορείο ειδήσεων που πρόσκειται στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος φέρεται να δείχνει τους δύο δράστες της επίθεσης στην εκκλησία στη Γαλλία να ορκίζονται πίστη στον ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από το πρακτορείο ειδήσεων Amaq μία ημέρα αφού δύο άνδρες εισέβαλαν σε μια εκκλησία στη Νορμανδία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, ανάγκασαν τον ιερέα να γονατίσει και του έκοψαν τον λαιμό.

Στο βίντεο εμφανίζονται δύο νεαροί άνδρες που έχουν δίπλα τους ένα πανό της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Εκτιμάται ότι πρόκειται για τον Αντέλ Κερμίς και τον συνεργό του γνωστό με το όνομα Αμπντέλ Μαλίκ Π. Οι ίδιοι αποκαλούν τους εαυτούς τους Αμπού Ομάρ και Αμπού Τζαλίλ ελ-Χανάφι.

Ο ένας εξ αυτών διαβάζει στην αραβική γλώσσα με βαριά προφορά το κείμενο με το οποίο οι δύο άνδρες φέρεται να ορκίζονται πίστη στον επικεφαλής της οργάνωσης Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Το Amaq γράφει ότι οι δράστες της επίθεσης «ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις να πλήξουν τις χώρες του διεθνούς συνασπισμού» που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία.

Οι γαλλικές Αρχές δέχονται πιέσεις μετά την αποκάλυψη ότι ο Κερμίς φορούσε ηλεκτρονικό βραχιολάκι και ότι είχε πείσει τους δικαστές ότι είχε μετανιώσει που εντάχθηκε στην ISIS και ότι δεν είναι εξτρεμιστής.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα