Βίντεο – ντοκουμέντο από τη φωτιά στην Κινέτα την ημέρα της τραγωδίας

Άλλο ένα βίντεο από τις μάχες με τις φλόγες την 23η Ιουλίου βλέπει το φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά από τη φωτιά στην Κινέτα.

Ο Κέιθ Γκιλ, πιλότος της Erickson Air Crane (εταιρεία κατασκευής ειδικού τύπου ελικοπτέρων που χρησιμοποιούνται στην κατάσβεση πυρκαγιών) ο οποίος συμμετείχε στις επιχειρήσεις κατάσβεσης, ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Facebook πλάνα από την πτήση του κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων.

Στο βίντεο, διάρκειας σχεδόν εννέα λεπτών, διακρίνεται η αγωνιώδης προσπάθεια κατάσβεσης αλλά και το καταστροφικό μένος της πυρκαγιάς στην περιοχή της Κινέτας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γκιλ αναφέρει ότι έχει στην κατοχή του αντίστοιχο οτικοασκουστικό υλικό από την εξέλιξη του μετώπου στο Μάτι, τονίζοντας ωστόσο πως δεν πρόκειται να δημοσιεύσει σεβόμενος την μνήμη των νεκρών.

One of 3 fires we worked July 23rd. I won't be sharing the Mati fire videos out of respect for the families and friends of the likely more than 100 people who perished that day. #Matiwedidallwecould #Helitanker730

Geplaatst door Keith Gill op Maandag 6 augustus 2018

 

 

ΠΗΓΗ: in