WEB tv Μεσσηνία

Βίντεο-ντοκουμέντο από το τραγικό τροχαίο στη Μεσσηνία – Οι αγωνιώδεις προσπάθειες των διασωστών λίγα λεπτά μετά τη σφοδρή σύγκρουση

Ακούστε το άρθρο

Βίντεο από τις σκηνές που ακολούθησαν του μοιραίου τροχαίου στη Μεσσηνία που κόστισε τη ζωή στους τρεις μαθητές και βύθισε στο πένθος την τοπική κοινωνία, παρουσίασε το κεντρικό δελτίο του OPEN με την Έλλη Στάη. Το βίντεο καταγράφει τις αγωνιώδεις προσπάθειες των διασωστών, λίγα λεπτά μετά τη σφοδρή σύγκρουση.

Τα τρία νέα παιδιά έχασαν τη ζωή τους στο τρομακτικό τροχαίο που συνέβη τη Δευτέρα στην Κυπαρισσία.

“Όταν χτύπησε το κουδούνι τα παιδιά ήταν ήδη στο σχολείο”, είπε στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA ο διευθυντής του ΕΠΑΛ, Δημήτρης Δράκος και επισημαίνει ότι οι 15χρονοι έφυγαν χωρίς άδεια.

«Τρεις μαθητές της πρώτης τάξης, 15 χρονών, ήρθαν την πρώτη ώρα για μάθημα και έφυγαν μετά. Πήραν το αυτοκίνητο του πατέρα του ενός και βγαίνοντας στην Εθνική Κυπαρισσίας – Φιλιατρών ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα και έγινε το δυστύχημα. Ήσυχα παιδιά, ούτε δημιουργούσαν πρόβλημα ούτε τίποτα. Κάθε άλλο. Και με εκπλήσσει αυτό. Να βγουν να πάρουν το αυτοκίνητο του πατέρα τους και να αναπτύξουν τέτοια ταχύτητα χωρίς δίπλωμα… Οι γονείς ήρθαν στο νοσοκομείο. Δεν αναγνωρίζονται τα παιδιά, ήταν τόσο δυνατή η σύγκρουση που από ό,τι μου είπαν οι αστυνομικοί δεν είναι αναγνωρίσιμα τα παιδιά».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι τρεις φίλοι αφού πρώτα πήγαν στο σχολείο τους το πρωί της Δευτέρας, έφυγαν μετά την πρώτη ώρα με σκοπό να πάνε βόλτα. Ο ένας από αυτούς πήρε κρυφά το αυτοκίνητο του πατέρα του και όλοι μαζί πια ξεκίνησαν για μια βόλτα προς τα Φιλιατρά.

Όμως, στην εθνική οδό Πύργου – Μεθώνης, έξω από την Κυπαρισσία, συγκρούστηκαν με ημιφορτηγό που οδηγούσε 48χρονος Ρουμάνος

Το ΙΧ μετατράπηκε σε μία άμορφη μάζα σιδερικών. Επιτόπου σκοτώθηκαν οι δύο συνεπιβάτες του 15χρονου οδηγού, ενώ λίγο αργότερα στο νοσοκομείο του Ρίου εξέπνευσε και ο οδηγός.

«Μαζί σου»: Τι λέει ο πατέρας του φίλου των 15χρονων που δεν τους ακολούθησε στη μοιραία βόλτα στη Κυπαρισσία

Ένας τέταρτος μαθητής γλίτωσε την τελευταία στιγμή, καθώς δεν ακολούθησε τους φίλους του στη βόλτα επειδή είχε πολλές απουσίες. Τα τρία αγόρια είχαν γνωριστεί στον Αθλητικό Όμιλο Κυπαρισσίας, ο οποίος αποχαιρέτισε με μία συγκινητική ανάρτηση στα social media τους μικρούς αθλητές του.

Όλη η επικαιρότητα