Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που οι ληστές ανατινάζουν το ΑΤΜ στον Βύρωνα

Το βίντεο δείχνει τις φιγούρες των δραστών να ανατινάζουν το ΑΤΜ και να αρπάζουν από μέσα τα χρήματα – Εκτεταμένες ζημιές στο κατάστημα – Μέσα σε τρία λεπτά τα έκαναν όλα οι ληστές

Τη στιγμή της έκρηξης του μηχανήματος αυτόματων συναλλαγών στο Βύρωνα κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας της περιοχής. 

Το βίντεο δείχνει τα μέλη συμμορίας να ανατινάζουν το ΑΤΜ και να αρπάζουν από μέσα την κασετίνα με τα χρήματα.

Η σφοδρότητα της έκρηξης προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο κατάστημα ρούχων, στην πρόσοψη του οποίου βρισκόταν το τραπεζικό μηχάνημα, επί της οδού Καραολή Δημητρίου


Ήταν 04.25 τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν οι κάμερες κατέγραψαν τις φιγούρες των τριών δραστών επί το έργον. Οι ληστές κατόρθωσαν να ανατινάξουν το αυτόματο μηχάνημα, αφού παραβίασαν την είσοδο του καταστήματος. Εν συνεχεία, διοχέτευσαν αέριο στο πίσω μέρος του μηχανήματος και το πυροδότησαν από απόσταση.

Λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί, που μετέβησαν στο σημείο, βρήκαν σκορπισμένα χαρτονομίσματα. Μετρώντας τα, διαπίστωσαν ότι πρόκειται για περίπου 15.000 ευρώ και τα οποία έπεσαν από τους δράστες την ώρα της διαφυγής τους.

Γείτονες ανέφεραν ότι τη στιγμή της έκρηξης νόμισαν, πως έγινε σεισμός. 

Μία άλλη κάμερα, γειτονικού καταστήματος, κατέγραψε τη λάμψη που προκλήθηκε από την έκρηξη του ΑΤΜ. Ο συνολικός χρόνος της διάρρηξης, της ανατίναξης και της κλοπής των χρημάτων μέσα από το μηχάνημα δεν ξεπέρασε τα τρία λεπτά.

Οι τρεις δράστες διέφυγαν προς την περιοχή του Καρέα, έχοντας αρπάξει όσα περισσότερα χαρτονομίσματα βρίσκονταν μέσα στο ΑΤΜ. Είκοσι λεπτά νωρίτερα, άλλα μέλη σπείρας επιχείρησαν να ανατινάξουν επίσης μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών με διοχέτευση αερίου στην πρόσοψη τράπεζας. Ωστόσο, έφυγαν άπραγοι.

πηγή