Ηλεία

Βίντεο: Ψάχνουν στον προϋπολογισμό τις πιστώσεις για τους σεισμόπληκτους!

13932_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Εκτός προϋπολογισμού φαίνεται πως μένουν οι σεισμόπληκτοι των νομών Ηλείας και Αχαΐας, καθώς στους κωδικούς του προϋπολογισμού που πρόκειται να ψηφιστεί αύριο στη Βουλή, δεν συμπεριλαμβάνονται τα λεφτά που απαιτούνται για τους πληγέντες από τον σεισμό του 2008.

Το γεγονός ουσιαστικά συνεπάγεται το «πάγωμα» της χρηματικής αρωγής προς τους σεισμόπληκτους της Ηλείας και της Αχαΐας, καθώς χωρίς τα, περίπου 75 ακόμα εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, δεν είναι δυνατόν να πάρουν τα χρήματά τους τα δεκάδες θύματα του εγκέλαδου, ενώ ουσιαστικά ακυρώνεται στην πράξη και η λειτουργία του ΤΑΣ.

Η γνωστοποίηση της παράλειψης αυτής έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των σεισμοπλήκτων, ανθρώπων που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τον σεισμό του 2008 και σήμερα, 4 και πλέον χρόνια μετά, δεν έχουν αποζημιωθεί για εργασίες που έχουν κάνει αλλά και για άλλες που υπολείπονται, αφού κάποιοι ακόμα και σήμερα βρίσκονται στην φάση ανέγερσης κατοικίας. Κάτι που έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα χρονοβόρο μέχρι στιγμής λόγω των γραφειοκρατικών κωλυμάτων που είχαν να αντιμετωπίσουν. Τώρα, αν τελικά δεν προβλεφθεί κωδικός, δεν θα έχουν καμία ελπίδα να ολοκληρώσουν την ανέγερσή τους και να μπουν στα σπίτια τους κάποια στιγμή.

Για το γεγονός έχουν ενημερωθεί εκπρόσωποι της Ηλείας στο Κοινοβούλιο που ερευνούν το θέμα σε βάθος.

Όλη η επικαιρότητα