Η Visa παρουσίασε το Visa Direct – μία πλατφόρμα για αποστολή χρημάτων σε πραγματικό χρόνο

Η Visaπαρουσίασε το Visa Direct – μία πλατφόρμα για αποστολή χρημάτων σε πραγματικό χρόνο.  Το Visa Direct επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν την παγκόσμια εμβέλεια της Visa και κάνει πιο εύκολες  τις εγχώριες και διεθνείς πληρωμές για επιχειρήσεις και καταναλωτές.  H Visa συνεργάζεται με τραπεζικούς οργανισμούς, με πελάτες χρηματοπιστωτικών οργανισμών και άλλους εταίρους, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι υπηρεσίες της μέσω του Visa Direct.

Το Visa Direct επιτρέπει διαπροσωπικές πληρωμές (P2P), καθώς και πληρωμές μεταξύ επιχειρήσεων (B2B) αλλά και μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών (B2C). Με το Visa Direct τα χρήματα μεταφέρονται στον λογαριασμό Visa του παραλήπτη γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια–  παρέχοντας άμεση πρόσβαση στα χρήματα και έχοντας τη δυνατότητα για αγορές σε 44 εκατομμύρια σημεία παγκοσμίως.

 

Η Visa συνεργάστηκε με τη Worldpay, παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογία επεξεργασίας πληρωμών και λύσεων για τους εμπόρους, για να επιταχύνει τη διαθεσιμότητα του Visa Direct  στην Ευρώπη και στη συνέχεια σε όλες τις αγορές παγκοσμίως. Μόλις οι τράπεζες πραγματοποιήσουν τις απαιτούμενες αλλαγές στα συστήματά τους, η πλατφόρμα Visa Direct θα επιτρέπει στους εμπόρους της Wordlpay την πληρωμή στους καταναλωτές σε πραγματικό χρόνο – βελτιώνοντας έτσι την ικανοποίηση των πελατών.

«Για δεκαετίες η Visa πρωτοπορεί και δείχνει νέους τρόπους πληρωμών είτε σε καταστήματα είτε μέσω του διαδικτύου. Πλέον έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε τον τρόπο που καταναλωτές και επιχειρήσεις πραγματοποιούν τις πληρωμές τους, κάνοντάς τις γρηγορότερες, ευκολότερες και ασφαλέστερες», δήλωσε ο Mike Lemberger, Senior Vice President of Product Solutions for Visain Europe. «Το VisaDirect είναι μία δοκιμασμένη πλατφόρμα που επιτρέπει σε εταιρείες τεχνολογίας, επιχειρήσεις και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να ανταποκρίνονται στη ζήτηση πληρωμών σε πραγματικό χρόνο, υποστηριζόμενη από την ταχύτητα του παγκοσμίου δικτύου της Visa.»

Ο Dave Glaser, Chief Product Officer, Globale Comat Worldpay, είπε: «Τα τελευταία χρόνια, το τοπίο των πληρωμών έχει αλλάξει σημαντικά, με πελάτες και καταναλωτές να θέλουν να πραγματοποιούν πληρωμές με τους δικούς τους όρους. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τη Visa στο πλαίσιο αυτής της καινοτόμου πλατφόρμας και πιστεύουμε ότι το Visa Direct αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την κάλυψη των αναγκών των πελατών, παρέχοντας σε αγοραστές και εμπόρους τα εργαλεία που χρειάζονται

 

Το Visa Direct αναμένεται να μεταμορφώσει τις πληρωμές στην Ευρώπη επιτρέποντας  πληρωμές σε πραγματικό χρόνο, την ασφάλεια των οποίων υπογράφει το παγκόσμιο δίκτυο πληρωμών της Visa, όπως:

  • Επιχείρησης-προς-καταναλωτή (B2C): επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αποστέλλουν απευθείας χρήματα στους λογαριασμούς Visa – όπως κέρδη από παιχνίδια, αποζημιώσεις ασφάλισης και άλλες καθημερινές συναλλαγές.
  • Επιχείρησης-προς-επιχείρηση (B2B): επιτρέπειστιςεπιχειρήσειςναπραγματοποιούν πληρωμές σε ελεύθερους επαγγελματίες, προμηθευτές και άλλες μικρές επιχειρήσεις– σε πραγματικό χρόνο.
  • Διαπροσωπικές συναλλαγές: οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν μεταξύ τους πληρωμές γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια.

Στις ΗΠΑ, το Visa Direct διατίθεται ήδη σε συνεργάτες όπως το PayPal, Braintree, Square Cash και Stripe.

Το Visa Direct αποτελεί μία από τις πολλές δυνατότητες μέσω Application Program Interface (API) και διατίθεται από την πλατφόρμα Visa Developer Platform – μία ανοιχτή πλατφόρμα που προορίζεται για την προώθηση της καινοτομίας σε πληρωμές και εμπόριο. Η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για να βοηθά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εμπόρους και εταιρείες τεχνολογίας να ικανοποιούν τις ανάγκες των καταναλωτών και των εμπόρων που ολοένα και περισσότερο βασίζονται σε συνδεδεμένες συσκευές για αγορές, πληρωμές και άλλες συναλλαγές.

 

 

Σχετικά με το Visa Direct

Η πλατφόρμα Visa Direct είναι διαθέσιμη σε παραπάνω από 200 αγορές σε όλο τον κόσμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσεγγίσει περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο λογαριασμούς καταναλωτών παγκοσμίως. Είναι διαθέσιμη μέσω του Visa Direct API. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι συνεργάτες τεχνολογίας  μπορούν γρήγορα να δημιουργήσουν λύσεις πληρωμών σε πραγματικό χρόνο μέσω μίας σειράς web υπηρεσιών στην πλατφόρμα Visa Developer.

Οι εκδότες καρτών στην Ευρώπη οφείλουν έως τον Οκτώβριο του 2018 να εξασφαλίσουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης πληρωμών σε πραγματικό χρόνο. Οι πληρωμές σε πραγματικό χρόνο επιτρέπουν στο ποσό της πληρωμής να μεταφερθεί από τους εκδότες στους κατόχους καρτών εντός 30 λεπτών από τη στιγμή έγκρισης της συναλλαγής.

 

Σχετικά με τη Visa Inc.

Η Visa Inc. (NYSE:V) αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στις ψηφιακές πληρωμές. Αποστολή μας είναι να συνδέουμε τον κόσμο μέσω του πιο καινοτόμου, αξιόπιστου και ασφαλούς δικτύου πληρωμών – επιτρέποντας σε καταναλωτές, επιχειρήσεις και οικονομίες να αναπτυχθούν. Το προηγμένο μας παγκόσμιο δίκτυο επεξεργασίας συναλλαγών, το Visa Net, προσφέρει ασφαλείς και αξιόπιστες πληρωμές σε όλο τον κόσμο και καθιστά δυνατή τη διαχείριση περισσότερων των 65.000 συναλλαγών το δευτερόλεπτο. Η προτεραιότητα της εταιρείας στην καινοτομία αποτελεί καταλύτη για την ταχεία ανάπτυξη του εμπορίου μέσω οποιασδήποτε συσκευής και κινητήρια δύναμη πίσω από το όνειρο για ένα μέλλον χωρίς μετρητά για όλους, παντού. Καθώς ο κόσμος κινείται από την αναλογική στην ψηφιακή μορφή, η Visa παρέχει το brand, τα προϊόντα, τους ανθρώπους, το δίκτυο και την κλίμακα για να αναμορφώσει το μέλλον του εμπορίου.

 

Σχετικά με τη Worldpay

Η Worldpay είναι μία κορυφαία εταιρεία πληρωμών παγκόσμιας εμβέλειας. Παρέχουμε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων τεχνολογίας και υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών για περίπου 400.000 πελάτες, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις τους να μεγαλώνουν και να ευημερούν. Διαχειριζόμαστε την αυξανόμενη πολυπλοκότητα των πληρωμών  για τους πελάτες μας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να δέχονται διαφορετικές μεθόδους πληρωμών σε όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιώντας το δίκτυό μας και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, είμαστε σε θέση να επεξεργαζόμαστε πληρωμές από 146 χώρες και με 126 νομίσματα. Βοηθούμε τους πελάτες μας να αποδέχονται περισσότερους από 300 διαφορετικούς τύπους πληρωμών.