Βιβλίο

Βιβλιοθήκη παραλίας στο Θολό!

tholo.jpg
Ακούστε το άρθρο

Δανειστική βιβλιοθήκη στην παραλία του Θολού Ζαχάρως λειτουργεί εδώ και μερικές ημέρες, ύστερα από πρωτοβουλία του Κέντρου Νέων Γιαννιτσοχωρίου την οποία ενστερνίστηκε ο ιδιοκτήτης του beach bar «Seagull» στο Θολό, Χρήστος Μανιάτης.

Ήδη στον χώρο φιλοξενούνται αρκετοί τίτλοι βιβλίων, τόσο ελληνικοί όσο και ξενόγλωσσοι, προσφορά από το Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου, οι οποίοι προσφέρονται στο κοινό προς δανεισμό, υπό τον όρο να το επιστρέψουν, αφού το διαβάσουν, σε καλή κατάσταση.

Όπως τόνισε η ιδρύτρια του Κέντρου Νέων Γιαννιτσοχωρίου, η βιβλιοθήκη παραλίας έχει στόχο να προωθήσει και να διευκολύνει το διάβασμα βιβλίων  κατά τη διάρκεια των διακοπών  και θα επεκτείνεται συνεχώς, καθώς οι επισκέπτες θα εν θαρρύνονται να δωρίσουν τα δικά τους βιβλία για να τα απολαύσουν κι άλλοι.

Το καλοκαίρι είναι αναμφισβήτητα η εποχή που η ανάγνωση έχει την τιμητική της. Περισσότερα βιβλία αγοράζονται και δανείζονται. Η ανάγνωση στην παραλία είναι ιεροτελεστία – για τους περισσότερους εξ ημών, πρόκειται για την εποχή που θα διαβάσουμε όσα βιβλία δεν διαβάσαμε όλη την υπόλοιπη χρονιά».

 

Επιμ.: Παναγιώτη Φωτεινόπουλος

Όλη η επικαιρότητα