Ελλάδα

Βόλος: 33χρονος έκρυβε στην αποθήκη του λείψανα Αγίων και ιερά κειμήλια

Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 33χρονος Έλληνας, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για κατοχή και απόκρυψη αρχαίων αντικειμένων από το δράστη, διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες στην οικία και σε αποθήκη του 33χρονου, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν λειψανοθήκες με τα λείψανα της Αγίας Κυριακής, του Άγιου Χαράλαμπου και των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ανάμεσα σε άλλα ιερά κειμήλια.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν 8 λειψανοθήκες με λείψανα Αγίων, τέσσερα Ιερατικά Βιβλία, ένα Ιερό Ευαγγέλιο, ένα μπρούτζινο έμβλημα με παράσταση Αγίου, μία ξύλινη εικόνα Αγίου, ένα ξύλινο κουτί που περιείχε χρυσή αλυσίδα αποτελούμενη από σταυρούς, ένα μεταλλικό Ιερό Δισκοπότηρο, ένα μεταλλικό μυροδοχείο, δύο μεταλλικά προσαρτήματα εκκλησιαστικών σκευών «αστερίσκοι», δυο μεταλλικά δισκάρια, δύο υφασμάτινα αντιμήνσια, 8 μεταλλικές λαβίδες, έξι μεταλλικές λόγχες, μία ασημένια αλυσίδα και τμήμα θυμιατού.

Μέρος των προαναφερόμενων αντικείμενων, σύμφωνα με αρμόδιο αρχαιολόγο, εμπίπτουν στο νόμο περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ άπαντα αντικείμενα θα παραδοθούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας για την επακριβή εκτίμηση τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, για να διαπιστωθεί μεταξύ άλλων πως περιήλθαν στην κατοχή συλληφθέντα αυτά τα λείψανα Αγίων και ιερά κειμήλια.

Πηγή: news247

Όλη η επικαιρότητα