Καταναλωτές

Volvo V90 Cross Country: Η πολυτέλεια της διεξόδου

Ακούστε το άρθρο

Η Volvo Cars αποφάσισε να πλαισιώσει τη διαφημιστική εκστρατεία για το νέο V90 Cross Country, με έναν ασυνήθη τρόπο για τα δεδομένα της κατηγορίας, υπογραμμίζοντας τη διαφορετικότητά της ως φίρμας και κυρίως την εννοιολογική προσέγγιση της στον προσδιορισμό της σύγχρονης πολυτέλειας ως ενός πολύ διαφορετικού, από τη συνήθη αντίληψη, αξιακού συστήματος όπου τον πρώτο λόγο έχουν παράμετροι όπως ο χρόνος και η ευχαρίστηση που αντλούμε από αγαπημένες δραστηριότητες.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με διεθνή έρευνα που πραγματοποίησε πρόσφατα η Volvo Cars, έξι στους δέκα ανθρώπους παγκοσμίως θέλουν να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο σε υπαίθριες δραστηριότητες – με την πεζοπορία, το τρέξιμο και την ποδηλασία να βρίσκονται στις κορυφαίες προτιμήσεις της σχετικής λίστας. Από όσους αισθάνονται ότι δυσκολεύονται να θέσουν ως προτεραιότητα τα χόμπι τους, οι περισσότεροι (68%) ανέφεραν ότι η δουλειά καταλαμβάνει πολύ χρόνο στη ζωή τους.

Και σε αυτό ακριβώς το πνεύμα υπακούει η νέα διαφημιστική εκστρατεία για το V90 Cross Country, αποσκοπώντας στην ενθάρρυνση των ανθρώπων να ανακαλύψουν πάλι το πάθος και τις περιπέτειες που άλλοτε αγαπούσαν και έβαζαν σε προτεραιότητα.

«Οι περισσότεροι από μας φθάνουμε σε ένα σημείο στη ζωή όπου αφοσιωνόμαστε πλήρως σε μια καριέρα και δεν βρίσκουμε το χρόνο που θα θέλαμε για κολύμβηση, σκι ή σερφ. Για ορισμένους ανθρώπους αυτό μπορεί να σημαίνει ότι χάνουν την αίσθηση της περιπέτειας καθώς βολεύονται σε μια άνετη ζωή. Αυτή η καμπάνια μάς υπενθυμίζει ότι τώρα είναι καιρός να συνδεθούμε πάλι με τους ανθρώπους και με όσα μας παθιάζουν και αγαπούμε πολύ. Να ζήσουμε τη ζωή στην ολότητά της», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Thomas Andersson, επικεφαλής του παγκόσμιου marketing της Volvo Cars.

Υπό αυτό ακριβώς το σκεπτικό, επίκεντρο της διαφημιστικής εκστρατείας αποτελεί η δημοφιλής ρήση του Βρετανού φιλοσόφου Alan Watts, (1915-1973) «Live Fully Now», προσκαλώντας τους ανθρώπους να ανακαλύψουν ξανά το ξεχασμένο πάθος στη ζωή τους, να επαναπροσδιορίσουν τις προτεραιότητές τους και να ζουν περισσότερο το «τώρα».

«Χωρίς τη χρήση κλισέ εικόνων από την ύπαιθρο και χωρίς να γίνεται επίδειξη των δυνατοτήτων του εκτός δρόμου, το V90 Cross Country παρουσιάζεται ως “The Getaway Car”, ως το ιδανικό όχημα για να ωθήσει τους ανθρώπους να αποδράσουν από τον πολυάσχολο βίο τους και να επιτύχουν την πολυπόθητη ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και τη ζωή τους», εξηγεί ο Thomas Andersson.

Σε ό,τι αφορά τις παραμέτρους και την σκαλέτα, τα γυρίσματα για το διαφημιστικό φιλμ έγιναν μέσα και γύρω από το Βανκούβερ, στον Καναδά. Η κάμερα παρακολουθεί τέσσερις ανθρώπους από το χώρο των επιχειρήσεων να συνδέονται ξανά με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και να ξαναβρίσκουν το παλιό τους πάθος, καθώς αφήνουν πίσω τους την πόλη μέσα σε ένα V90 Cross Country για να επιδοθούν στο σέρφινγκ, το ψάρεμα και να απολαύσουν φωτογραφικές εξορμήσεις στη φύση.

Σύμφωνα με την Volvo «oι εικόνες αποκτούν άλλη δυναμική καθώς συνδέονται με τη ρήση του Alan Watts, από το 1959, ο φιλόσοφος αποθαρρύνει τους ανθρώπους από το να ζουν για μία μελλοντική κατάσταση, παρακινώντας τους να ζήσουν τη στιγμή και να ασχοληθούν περισσότερο με όσα αγαπούν. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: “Δεν Μπορείς να Ζήσεις Καθόλου, Εκτός αν Μπορείς να Ζήσεις στο 100% Τώρα”».

auto.in.gr

Όλη η επικαιρότητα