Ποδόσφαιρο

Βόμβα Ρονάλντο: Ήταν ωραία που έπαιξα στη Ρεάλ

Ακούστε το άρθρο

Η βραδιά των ρεκόρ ήταν αυτή για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος άσος έφτασε στην κατάκτηση του Champions League για 5η φορά (4 με τη Ρεάλ και 1 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και έπιασε μόνος του ομάδες «μεγαθήρια», που έχουν κατακτήσει 5 τρόπαια, όπως η Λίβερπουλ, η Μπάγερν και η Μπαρτσελόνα. Παράλληλα βγήκε για 7η φορά πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης (15 γκολ) και έφτασε τις 100 νίκες. Και τα δύο αποτελούν ρεκόρ.

Ρεκόρ και για τον Ζινεντίν Ζιντάν που κατέκτησε ως προπονητής για 3η συνεχόμενη φορά τον τίτλο, ενώ ο Σέρχιο Ράμος ως αρχηγός σήκωσε το τρόπαιο για 3η φορά, κάτι που στο παρελθόν έχει καταφέρει μόνο ο Φραντς Μπεκενμπάουερ ως αρχηγός της Μπάγερν.

Ο MVP του τελικού Γκάρεθ Μπέιλ έγινε πρώτος παίκτης στην ιστορία του Champions League που πέτυχε δύο γκολ σε τελικό, ενώ μπήκε ως αλλαγή.

Αυτή ήταν η 307η νίκη της Ρεάλ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μία περισσότερη από την Μπαρτσελόνα, που είχε 306.

Τέλος, ο Γιούργκεν Κλοπ έγινε ο τρίτος προπονητής που χάνει τρεις συνεχόμενους τελικούς στην Ευρώπη, μετά τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ και τον Αρσέν Βενγκέρ.

Πάντως, «φωτιές» άναψε ο Κριστιάνο Ρονάλντο με μια δήλωσή του λίγη ώρα μετά τον τελικό. «Ήταν πολύ ωραίο να βρίσκομαι στη Ρεάλ. Τις επόμενες ημέρες θα δώσω μια απάντηση στους φιλάθλους μας, που βρίσκονταν πάντα στο πλευρό μου. Σήμερα γράψαμε ιστορία και τώρα ας το απολαύσουμε», τόνισε με έμφαση, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά σχετικά με την παραμονή του στην «βασίλισσα».

Όμως και ο Γκάρεθ Μπέιλ άφησε το δικό του υπονοούμενο. «Φυσικά και θέλω να παίζω κάθε φορά, κάτι που δεν έγινε φέτος. Πρέπει να μιλήσουμε για το μέλλον μου στην Ρεάλ», είπε μεταξύ άλλων.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα