Media Ελλάδα

Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Νέα στοιχεία για το καμένο αυτοκίνητο στα Πετράλωνα

Ακούστε το άρθρο

Από την περιοχή της Νέας Ιωνίας είχε κλαπεί το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες κατά τη διάρκεια της επίθεσης στον ΣΚΑΪ και το οποίο βρέθηκε καμένο χτες στην περιοχή των Πετραλώνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΙΧ -μάρκας Opel Corsa- είχε κλαπεί στις 18 Νοεμβρίου.

Ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση 

Οκτώ άτομα που κινούνται στο χώρο των αντιεξουσιαστών -κάποιοι εκ των οποίων δίνουν πολύ συχνά το παρών στις δικαστικές αίθουσες για να συμπαρασταθούν στον αρχιτρομοκράτη του «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκο Μαζιώτη– εκτιμούν οι Αρχές ότι αποτελούν το βασικό πυρήνα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» που, όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται πίσω από το χτύπημα στον ΣΚΑΪ.

Στην αντιτρομοκρατική είναι πεπεισμένοι ότι όταν δημιουργήθηκε αρχικά η οργάνωση, τα μέλη της ήταν περισσότερα. Ορισμένοι, όμως, οδηγήθηκαν στη φυλακή για ποινικές και μη εκκρεμότητες με αποτέλεσμα η οργάνωση να αποδεκατιστεί.

Το γεγονός, μάλιστα ότι ενώ αρχικά οι επιθέσεις ήταν με καλάσνικοφ και ξαφνικά η οργάνωση άρχισε τα χτυπήματα μόνο με βόμβες, κάνει τις Αρχές να πιστεύουν ότι η απώλεια αυτών των μελών ανάγκασε την οργάνωση να αναζητήσει άλλες επιλογές.

Πάντως, η άποψη έμπειρων αναλυτών είναι ότι ο κατασκευαστής της βόμβας είναι σε κάθε επίθεση ο ίδιος, πάρα το γεγονός ότι ένα λάθος του στη συνδεσμολογία της βόμβας στο υπουργείο Εργασίας είχε σαν αποτέλεσμα να μην γίνει η έκρηξη.

Μάλιστα, οι Αρχές εκτιμούν πως η απώλεια των μελών συνέπεσε και με την αλλαγή γιάφκας της οργάνωσης. Τα μέχρι τώρα στοιχεία κάνουν λόγο για ένα οργανωμένο οίκημα με πρώτες ύλες για κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών αλλά και χώρους για να κρύβουν τα αυτοκίνητα διαφυγής από τις ενέργειες.

Επίσης στη γιάφκα εικάζεται ότι κρύβεται και το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν για να πυροβολήσουν μια φορά εναντίον του φρουρού στο Εφετείο πριν ένα χρόνο, όταν και τοποθέτησαν ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό.

Όσο για τέσσερα πρώτα καλάσνικοφ που είχε χρησιμοποιήσει η οργάνωση, αυτά όπως όλα δείχνουν τα εξαφάνισαν μετά τις συλλήψεις των μελών τους.

Πάντως ανάμεσα στα άτομα που παίζουν περιφερειακό ρολό στην οργάνωση είναι και ένας άνδρας που αποφυλακίστηκε πριν τρία χρόνια και διατηρούσε ισχυρό δεσμό με ένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της οργάνωσης.

Πηγή: cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα