Ελλάδα

Βόμβα στον Βύρωνα: Με ποιες υποθέσεις έχει ασχοληθεί ο Ντογιάκος -«Δεν είχα δεχθεί απειλές τελευταία», αναφέρει

Ακούστε το άρθρο

Στη συσσωρευμένη αρνητική δημοσιότητα των τελευταίων ετών σε βάρος του φέρεται να αποδίδει την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού έξω από το σπίτι του στον Βύρωνα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.

Πρόσωπα του περιβάλλοντός του λένε ωστόσο ότι ο εισαγγελικός λειτουργός αντιμετωπίζει με ψυχραιμία το θέμα, αν και δεν παύει να προβληματίζεται, καθώς ούτε απειλές είχε δεχθεί το τελευταίο διάστημα, ούτε όμως χειριζόταν κάποια δικογραφία που θα μπορούσε να προκαλέσει αυτή την αντίδραση.

Ο κ. Ντογιάκος είχε δεχθεί σφοδρά πυρά από τη Χρυσή Αυγή μετά από την πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο για την παραπομπή των κατηγορουμένων, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε συγκρουστεί με την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου για το εάν είναι σύννομη ή όχι η υποψηφιότητά του για τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, όπου επελέγη από τους συναδέλφους του δύο φορές.

Ακολούθησαν πειθαρχικές αναφορές και διώξεις, ενώ στη συνέχεια «πόλεμος» άνοιξε και με τον εισαγγελέα Γ. Αγγελή, ο οποίος στράφηκε σε βάρος του με αναφορές, όταν ο Ι. Ντογιάκος δεν παρέτεινε τη θητεία του στο τμήμα συνδρομών. Ο κ. Ντογιάκος είναι γνωστό ότι δεν διατηρεί και τις καλύτερες σχέσεις με τη νυν ηγεσία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Ντογιάκος στο παρελθόν είχε ασχοληθεί και με την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος που φέρεται ότι λυμαινόταν ακίνητα και τώρα βρίσκεται στο ακροατήριο, αλλά και με τη δικογραφία των άγονων γραμμών, με εμπλεκόμενους τότε τον Αριστοτέλη Παυλίδη και τον συνεργάτη του Παναγιώτη Ζαχαρίου.

Ακόμη, ο κ.Ντογιάκος είχε χειριστεί την υπόθεση που αφορούσε στα ομόλογα των Ταμείων, όπως αυτό των δημοσιογράφων (ΤΣΠΕΑΘ), αλλά και την υπόθεση με το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας.

Τη  δεκαετία του ’90 ο α κ.Ντογιάκος ήταν επικεφαλής της έρευνας για τον τρόπο απόκτησης της περιβόητης βίλας του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου στην Εκάλη.

Ο ίδιος ερεύνησε την υπόθεση παράνομων ελληνοποιήσεων.

Τέλος είχε χειριστεί και τη δικογραφία με τις άγονες γραμμές.

Πηγή: | iefimerida.gr

Όλη η επικαιρότητα