Ηλεία

Βομβαρδισμένο τοπίο οι δρόμοι της Πηνείας – Χάθηκε η άσφαλτος…

Ακούστε το άρθρο

Σε βομβαρδισμένο τοπίο έχει μετατραπεί ένα μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου της Πηνείας, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται έντονα καθώς όχι μόνο δυσχεραίνει αυτή η κατάσταση τις μετακινήσεις τους και δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητά τους, αλλά και γιατί ορισμένα σημεία είναι άκρως επικίνδυνα και ανά πάσα στιγμή ελλοχεύει ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος.

Μεγάλο είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, όχι τώρα αλλά από το 2014, στο τμήμα του δρόμου που ενώνει το Σιμόπουλο με τον συνοικισμό Καλό Παιδί και τις Τοπικές Κοινότητες Ανθώνα και Βουλιαγμένη.

Καθίζηση και λακκούβες

Ο δρόμος έχει υποστεί καθιζήσεις σε πολλά σημεία και ο ασφαλτοτάπητας σε ορισμένες περιπτώσεις έχει εξαφανιστεί! Οι οδηγοί αναγκάζονται να κάνουν ελιγμούς για να μπορέσουν να περάσουν από ορισμένα σημεία και μάλιστα κινδυνεύουν να βγουν και εκτός δρόμου, με ότι αυτό συνεπάγεται για την σωματική τους ακεραιότητα.

Το πρόβλημα έχει ξεκινήσει από το 2014, ωστόσο απουσία παρεμβάσεων η κατάσταση έχει επιδεινωθεί και ειδικά τις ημέρες που βρέχει η κατάσταση είναι δραματική, αφού τα επίμαχα τμήματα μετατρέπονται σε επικίνδυνες παγίδες γεμάτες λασπόνερα, με τις λακκούβες να διαδέχονται η μία την άλλη.

Αποκλεισμός από τρεις εισόδους!

Σε δυσχερέστερη θέση έχει περιέλθει η Τοπική Κοινότητα της Βουλιαγμένης, αφού είναι αποκλεισμένη από όλες τις εισόδους της!

Η είσοδος από Καλό Παιδί προς Βουλιαγμένη έχει παντού λακκούβες, οι κατολισθήσεις είναι έντονες και τα αυτοκίνητα κάνουν ατελείωτα ζιγκ-ζαγκ για να φτάσουν με ασφάλεια στον προορισμό τους.

Οι οδηγοί, ακόμη και εάν επιλέξουν την άλλη είσοδο του χωριού, από Σιμόπουλο προς Γαβράκια – Βουλιαγμένη αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση και δυσκολεύονται να φτάσουν στον προορισμό τους.

Προβληματική ωστόσο είναι και η τρίτη είσοδος του χωριού, από Ανθώνα προς Βουλιαγμένη, στο ύψος που βρίσκεται η μονή του Σωτήρος, αφού και εκεί υπάρχουν προβλήματα με λακκούβες.

Τις περισσότερες δυσκολίες αντιμετωπίζουν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, τα οποία μετακινούνται στα παραπάνω χωριά για την μεταφορά των μαθητών και ειδικά τις ημέρες με κακοκαιρία είναι πολύ δύσκολο να φτάσουν στον προορισμό τους.

Παρά τις οχλήσεις προς την Περιφέρεια και τον δήμο οι πολυπόθητες παρεμβάσεις δεν έχουν γίνει ακόμη και οι πρόεδροι των χωριών μαζί με τους κατοίκους προσπαθούν με ίδια μέσα να κάνουν υποτυπώδεις παρεμβάσεις, προκειμένου να βελτιώσουν ως ένα βαθμό την βατότητα των δρόμων. Βέβαια, αυτό δεν λύνει το πρόβλημα, αφού πρόκειται για πρόχειρες βελτιώσεις που δίνουν απλώς μία μικρή ‘παράταση ζωής’ στους δρόμους, για να μπορούν οι κάτοικοι να καλύπτουν τις ανάγκες της καθημερινότητας και για να μην βρεθούν εντελώς αποκλεισμένοι στα χωριά τους.

Αυτό που ζητούν είναι παρεμβάσεις ουσίας, έτσι ώστε να μην αισθάνονται απομονωμένοι και φυσικά για να μπορούν να μετακινηθούν με ασφάλεια.

Όλη η επικαιρότητα