WEB tv Ηλεία

Βόρεια Ηλεία: Με drone κατά των κουνουπιών (VIDEO)

kounoupia.jpg
Ακούστε το άρθρο

H καταπολέµηση των κουνουπιών στη Βόρεια Ηλεία ξεκίνησε νωρίς από εταιρεία που εφαρµόζει νέα επιστηµονική µέθοδο ενώ στον αγώνα για τον εντοπισµό και την καταγραφή των κουνουπιών διατίθενται και drone.

Σύµφωνα µε τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και τον αντιπεριφεφειάρχη κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο στην Βάρδα ήδη ξεκίνησαν οι ψεκασµοί.

Η Περιφέρεια της ∆υτικής Ελλάδας σχεδίασε και υλοποιεί ένα έργο καταπολέµησης κουνουπιών, υψηλών προδιαγραφών διετές, το οποίο ξεκίνησε το 2017 και συνεχίζεται και το 2018, µε την εφαρµογή σύγχρονων µεθόδων.

Τετραετές πρόγραµµα

Ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας ενηµερώνοντας χθες για την εκστρατεία καταπολέµησης κουνουπιών δήλωσε: «Για πρώτη φορά µετά από µια µεθοδική δουλειά αλλά και µεγάλη εµπειρία ως Περιφερειακή αρχή καταφέραµε να έχουµε ένα ολοκληρωµένο πρόγραµµα καταπολέµησης των κουνουπιών. Ήδη η εργολαβία ξεκίνησε. Ξεκινάµε από τον Μάρτη µήνα και η εργολαβία είναι για τέσσερα χρόνια, δηλαδή ουσιαστικά θα έχουµε µια εταιρεία η οποία ανέλαβε την ευθύνη υλοποίησης του προγράµµατος για την αντιµετώπιση των κουνουπιών, τετραετές πρόγραµµα µε νέα επιστηµονική µέθοδο από τον Μάρτη µήνα και ξεκινάµε από την πιο ευάλωτη περιοχή. ∆ίπλα µας είναι ένα σπάνιο οικοσύστηµα, µε επιφανειακά νερά, αγροτική παραγωγή που κάποτε ενθαρρύνει την ανάπτυξη των κουνουπιών και αυτός είναι ο λόγος που ξεκινήσαµε από εδώ. Εδώ που είχαµε και τα κρούσµατα ελονοσίας καταφέραµε να έχουµε ένα αξιόπιστο και ολοκληρωµένο πρόγραµµα καταπολέµησης των κουνουπιών.»

Ενηµέρωση σχολείων

Από την πλευρά του ο αντιπε- ριφερειάρχης κ. Γιώργος Γεωργιό-ουλος δήλωσε: «Παρακολουθήσαµε µια επίδειξη από την εταιρεία που έχει αναλάβει το πρόγραµµα που ανέφερε ο Περιφερειάρχης για την καταπολέµηση των κουνουπιών και είµαστε όλοι εντυπωσιασµένοι από αυτό που είδαµε. Πρόκειται για ένα σύγχρονο επιστηµονικά τεκµηριωµένο πρόγραµµα το οποίο παρακολουθεί και µε αεροπλανάκια τύπου drone τις εστίες µόλυνσης , τις καταγράφει ,διαπιστώνει ακόµη και από την βλάστηση τον αριθµό των κουνουπιών και την πυκνότητά τους και µέσω ακόµη δορυφορικού συστήµατος δίνει εικόνα και καταγραφές. Είµαστε σε τουριστική περιοχή και το καλοκαίρι τουρίστες και ιδιοκτήτες καταλυµάτων διαµαρτύρονται και έτσι έπρεπε να λάβουµε µέτρα. Είναι πρώτη φορά που κάνουµε ψεκασµό την περίοδο γονιµοποίησης των κουνουπιών και πιστεύουµε πως θα έχουµε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσµατα. Νοµίζω πως θα περάσουµε ένα καλοκαίρι πολύ πιο ήπιο από άλλες χρονιές. Φυσικά έτσι προστατεύουµε και τον τοπικό πληθυσµό από µολυσµατικές ασθένειες. Σύντοµα θα γίνει και ενηµέρωση των σχολείων για το πρόγραµµα αυτό ενώ θα γίνουν και τρεις ενηµερωτικές ηµερίδες µια στου Λάππα , µία στη Βάρδα και µια στο Μεσολόγγι»

Όλη η επικαιρότητα