Κόσμος

Βορειoκορεάτης συνελήφθη στη Μαλαισία για το φόνο τού αδελφού του Κιμ

Ακούστε το άρθρο

Η αστυνομία της Μαλαισίας ανακοίνωσε πως ότι συνέλαβε έναν Βορειοκορεάτη σε σχέση με τον φόνο του Κιμ Γιονγκ Ναμ, του ετεροθαλή αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν -τέταρτη σύλληψη γύρω από τη δολοφονία.

Η υπόθεση απειλεί τις σχέσεις Βόρειας Κορέας και Μαλαισίας εξαιτίας της αντίδρασης της Πιόνγκγιανγκ στη διενέργεια νεκροψίας, καθώς η Κουάλα Λουμπούρ είναι μία από τις ελάχιστες κυβερνήσεις που έχουν διπλωματικές οδούςμε την απομονωμένη Βόρειο Κορέα.

Ο συλληφθείς ανακοινώθηκε πως ονομάζεται Ρι Γιόνγκ Τσολ και έχει γεννηθεί το 1970. Συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στην πολιτεία Σελανγκόρ, αναφέρει η αστυνομία στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Πρόκειται για τον τέταρτο ύποπτο που συλλαμβάνεται στο πλαίσιο των ερευνών για τον φόνο του Κιμ Γιονγκ Ναμ τη Δευτέρα στην Κουάλα Λουμπούρ. Πρόκειται για δύο γυναίκες, μία με χαρτιά Ινδονησίας και μία με χαρτιά Βιετνάμ, και έναν Μαλαισιανό του περιβάλλοντος της δεύτερης.

Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί η σχέση κανενός εκ των τεσσάρων με τη δολοφονία. Πηγές της μαλαισιανής αστυνομίας στο Reuters υποστηρίζουν πως άλλοι τρεις ύποπτοι στην υπόθεση διαφεύγουν.

Η αναφορά της νεκροψίας στη σορό του Κιμ Γιονγκ Ναμ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Όπως επίσης αναφέρει το βρετανικό πρακτορείο επικαλούμενο πηγές στην Κουάλα Λουμπούρ, δεν θεωρείται στην παρούσα φάση (παρά τα όσα αναφέρονται σε ΜΜΕ) πως υπάρχει ανάγκη για δεύτερη νεκροψία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα