Βουλή: Ομόφωνη έγκριση τροπολογίας για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς

Ομόφωνα ενέκρινε η Βουλή την τροπολογία που προώθησαν στη Βουλή οι ΑΝΕΛ (με υπογράφοντα τον Κώστα Κατσίκη) για να ξεπεραστούν τα προσχηματικά εμπόδια που θέτει η Άγκυρα στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Η τροπολογία προβλέπει την καταβολή ειδικής μηνιαίας αποζημίωσης στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που σε καιρό ειρήνης τελεί υπό συνθήκες στέρησης της προσωπικής του ελευθερίας (προσωρινή κράτηση, φυλάκιση ή ομηρία) σε χώρα του εξωτερικού. Στόχος της ρύθμισης είναι να ενισχυθεί το νομικό οπλοστάσιο της Ελλάδας ενόψει της νέας δίκης των δύο στρατιωτικών τη στιγμή που η Τουρκία συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι οι δύο δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία και είναι ύποπτοι διαφυγής.

«Την Παρασκευή υπάρχει δικαστήριο. Δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι» είπε ο κ. Καμμένος στηρίζοντας την τροπολογία που κατέθεσε βουλευτής του κόμματός του. Την πρωτοβουλία της συμπολίτευσης υπερψήφισαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία όμως επέκριναν το υπουργείο Άμυνας για καθυστέρηση στην υλοποίηση μιας εξαγγελίας δύο μηνών.

 

 

Πηγή: news247