Ηλεία

Βουπρασία: Ανεβλήθη η δίκη του 43χρονου για εμπρησμούς

Ακούστε το άρθρο

Για την ερχόμενη Τρίτη ανεβλήθη από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας η δίκη του 43χρονου από την περιοχή της Βουπρασίας, ο οποίος το περασμένο Σάββατο συνελήφθη για πυρκαγιές που μπήκαν  στην περιοχή.

Ο 43χρονος κατηγορείται για εμπρησμό με πρόθεση με κίνδυνο ξένα πράγματα σε βαθμό πλημμελήματος και χθες παρουσιάστηκε  στο Αυτόφωρο Τριμελές Αμαλιάδας για να δικαστεί. Ωστόσο, ο συνήγορος του κ. Σπύρος Χαρώνης ζήτησε την αναβολή της δίκης.

Ο ίδιος πάντως υποστηρίζει ότι δεν έχει σχέση  με εμπρηστική πράξη και ότι η φωτιά που έβαλε και μόνο στο νεκροταφείο ήταν για να καθαρίσει από τα ξηρά χόρτα τον τάφο του πατέρα του.

Ο 43χρονος συνελήφθη το Σάββατο το βράδυ με  την κατηγορία του εμπρησμού, αφού νωρίτερα άνδρες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού με την συνδρομή ανδρών της ανακριτικής υπηρεσίας της ΠΥ Λεχαινών τον εντόπισαν  να κινείται στην περιοχή του νεκροταφείου Νέας Μανωλάδας, όπου σε δύο σημεία είχαν ξεσπάσει φωτιές.

Κατηγορείται για τρεις εμπρησμούς στην περιοχή του Νεκροταφείου Νέας Μανωλάδας. Εξετάζεται δε, το ενδεχόμενο εμπλοκής του και σε άλλες πυρκαγιές όπως αυτή της Βάρδας.

Όλη η επικαιρότητα