Ηλεία

Βουπρασία: Επίθεση ομάδας ενόπλων κουκουλοφόρων – Τραυμάτισαν τον υπάλληλο και πήραν 700 ευρώ

Ακούστε το άρθρο

Έξαρση παραβατικότητας και εγκληματικότητας εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Βουπρασίας με τις αστυνομικές δυνάμεις να καταβάλλουν συστηματικές και μεθοδικές προσπάθειες για την πάταξη τέτοιων φαινομένων.

Τα πρατήρια καυσίμων είναι εύκολοι στόχοι για τους ληστές. Έτσι προχθές λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, σε πρατήριο υγρών καυσίμων επί της ΕΟ Πατρών Πύργου στο ύψος της Ν. Μανωλάδας που βρισκόταν σε λειτουργία, σημειώθηκε ληστεία. Έξι δράστες πιθανότατα αλλοδαποί, έχοντας οι τρεις από αυτούς καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες και με την απειλή μαχαιριών, ακινητοποίησαν τον υπάλληλο, χτυπώντας τον με τα χέρια τους και με ρόπαλο στο σώμα του. Στη συνέχεια αιμόφυρτο τον έδεσαν με αυτοσχέδιο βρόγχο, και ανενόχλητοι του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (750) ευρώ.

Συγκεκριμένα του πήραν 250 ευρώ από την τσέπη και στη συνέχεια πήγαν στο εσωτερικό του βενζινάδικου και από το συρτάρι πήραν το ποσόν των 500 ευρώ. Στη συνέχεια οι δράστες έφυγαν τρέχοντας προς άγνωστη κατεύθυνση ενώ είναι άγνωστο το μέσον που χρησιμοποίησαν για την διαφυγή τους.

Φοβισμένοι οι εργαζόμενοι

Εργαζόμενοι σε πρατήρια της περιοχής δηλώνουν ανήσυχοι αφού δεν ξέρουν αν θα είναι τα επόμενα θύματα. «Δεν μπορούμε να κάνουνε κάτι σε ανάλογες περιπτώσεις. Είμαστε εκτεθειμένοι.», λέει εργαζόμενος σε πρατήριο της περιοχής και συμπληρώνει: «Εκτός και αν τα πρατήρια κλείνουν νωρίς το βράδυ…».

Ο παθών, κάτοικος περιοχής της Αχαίας, αφού συνήλθε, κάλεσε την αστυνομία και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, όπου εκεί αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησε.

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Από την αστυνομία εξαπολύθηκε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο πρατήριο μπαίνει στο στόχαστρο ληστών. Αστυνομικές δυνάμεις μέχρι τα ξημερώματα έκαναν ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή της Βάρδας και της Μανωλάδας για τον εντοπισμό δραστών, οι οποίοι όπως προαναφέραμε εκτιμάται ότι είναι αλλοδαποί.

Τρεις συλλήψεις

Αργά το μεσημέρι χθες συνελήφθησαν στη Βάρδα 3 άτομα που φέρονται ότι συμμετείχαν στην ληστεία του πρατηρίου καυσίμων. Οι τρείς δράστες κρατούνται στο κτίριο του Τμήματος Ασφάλειας Ηλιδας και πιθανότατα  σήμερα θα απολογηθούν ενώπιον Ανακριτή και Εισαγγελέα Αμαλιάδας.

Όλη η επικαιρότητα