Ελλάδα Πολιτική

Βούτσης: «Δεν είμαστε της ίδιας μήτρας και διαδρομής με τους ΑΝΕΛ»

Ακούστε το άρθρο

Σοβαρές κυβερνητικές ευθύνες ως προς το μείζον θέμα της λαθρεμπορίας του πετρελαίου εντοπίζει ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης στη συνέντευξη που ακολουθεί, παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση το έθετε με μεγάλη έμφαση.

«Είναι μια προφανής καθυστέρηση η οποία βαρύνει πλέον και εμάς και δεν βαρύνει μόνο τις προγενέστερες καταστάσεις που είχαν θεμελιώσει αυτό το καθεστώς» δηλώνει.

Οσον αφορά την αναδίπλωση των ΑΝΕΛ σε κρίσιμα για την κοινοβουλευτική συνοχή της πλειοψηφίας νομοσχέδια, όπως η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, θεωρεί ότι δεν είναι αποτέλεσμα συμψηφισμού για τη στήριξη που παρείχε ο Αλ. Τσίπρας στον Π. Καμμένο, αλλά στοιχείο «μετάβασης και ωρίμανσης» του κόμματος του υπουργού Αμυνας, για τον οποίο δεν διστάζει να παραδεχθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευθεί μέχρι τέλους μαζί του.

Πάντως, θεωρεί φυσιολογικές τις αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της «συγκατοίκησης» και δηλώνει: «Δεν είμαστε ούτε της ίδιας μήτρας ούτε της ίδιας διαδρομής με τους ΑΝΕΛ». Παράλληλα ασκεί κριτική στη ΝΔ για συνύπαρξη ακροδεξιών, κεντροδεξιών και νεοφιλελεύθερων εκφάνσεων στο εσωτερικό της.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα