Αθλητισμός

Βραδιά των Άσσων: Τα μεγαλύτερα ονόματα του Ελληνικού αθλητισμού στη Νομαρχία

Ακούστε το άρθρο

Ο Ηλείος στην καταγωγή πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργος Βασιλακόπουλος θα τιμήσει τη βραδιά των άσσων της Πατρίς Σπορ και θα τιμηθεί. Γεννημένος στον Πειραιά αλλά με καταγωγή από τη Δίβρη Ηλείας σπούδασε στην ΑΣΣΟΕ, έπαιξε μπάσκετ στον Πειραϊκό, κατέκτησε 3 πρωταθλήματα Ελλάδας 1961,1962,1967, με τον Παναθηναϊκό ενώ παράλληλα εργαζόταν ως λιμενοφύλακας. Προπονητής σε Παναθηναϊκό, Εθνικό, Ιωνικό Νικαίας, Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας και Πανιώνιο, ενώ υπήρξε και διαιτητής.

Υπηρέτησε το ελληνικό μπάσκετ ως παράγοντας και τελικά αναδείχθηκε πρόεδρος της FIBA Europe. Συμμετείχε στην Ομοσπονδία Αθλοπαιδιών από την ίδρυσή της το 1966. Το 1970, όταν διαχωρίστηκε το μπάσκετ από τις Αθλοπαιδιές, προσχώρησε στη νεοσύστατη Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Ακόμη, ο Γ. Βασιλακόπουλος διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης από το Φεβρουάριο του 1998.

Ο επί σειρά ετών πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πάλης, Θοδωρής Χαμάκος, γεννημένος στον Άγιο Ηλία και μεγαλωμένος στον Πύργο σήμερα μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, νομικός, συγγραφέας, Γ.Γ. του συνδέσμου και μελετητής πέτρινων γεφυριών έχει περάσει πολλές δεκαετίες προσφοράς στον ελληνικό αθλητισμό, οδηγώντας την Ομοσπονδία σε διακρίσεις. Ο κ. Χαμάκος  έχει βραβευτεί σε πάνω από 50 χώρες στον κόσμο για επιτυχίες σε  διεθνείς διοργανώσεις.

Στη βραδιά των άσσων ο Παύλος Μάμαλος  ο χρυσός στους  Παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο της Άρσης Βαρών.

Ο Γίγαντας παραολυμπιονίκης Παύλος Μάμαλος στη Βραδιά των Άσσων

Θα τιμηθούν οι δημοσιογράφοι  Γιάννης Δάρας πρόεδρος των Ευρωπαίων αθλητικών συντακτών. Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος για τις δημοσιογραφικές του επιτυχίες και το συγγραφικό του έργο. Ο Δημήτρης Μαλισιώβας για την εκπομπή «Πρώτη Σελίδα» στην κρατική ραδιοφωνία και για την συνεχή παρουσία του στο ρεπορτάζ της Εθνικής Ελλάδας ποδοσφαίρου και ο κορυφαίος φωτορεπόρτερ της χρονιάς 2016, Βασίλης Κουτρουμάνος. Οι κορυφαίοι Ηλείοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Super League Δημήτρης Μαχαίρας (Λεβαδειακός), Γιώργος Σαραμαντάς (Ηρακλής), Θόδωρος Μπέριος (ΠΑΣ Γιάννενα) και Βασίλης Λαμπρόπουλος (ΑΕΚ) θα τιμηθούν για τις διακρίσεις τους στην Α’ Εθνική. Οι Ηλείοι του Ελληνισμού της διασποράς που διαπρέπουν: Ρούλα Ζαφειροπούλου (Η.Π.Α.), Γιώργος Αργυρόπουλος (Ιρλανδία), Δημήτρης Ευαγγελιστής (Γερμανία) και Αντώνης Χίτος (Ελβετία).

Και άλλες  μεγάλες παρουσίες έπονται…

Ακόμη όλοι όσοι διακρίθηκαν και διακρίνουν την Ηλεία και την ιδιαίτερη πατρίδα τους μέσα στο Νομό μας θα ΤΙΜΗΘΟΥΝ και ΘΑ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΟΥΝ

Όσοι προσφέρουν δυνατότητες στην περιοχή μας να αναπτυχθεί ο αθλητισμός Τουρισμός.

Τα Ηλειακά σωματεία που συμμετέχουν σε Εθνικό επίπεδο με τον ιστορικό Κόροιβο Αμαλιάδας που συμμετέχει στην Α’ Εθνική μπάσκετ.

Οι Ηλείοι του Βόλεϊ

Οι Ηλείοι του Πόλο

Οι Ηλείες του γυναικείου ποδοσφαίρου

Οι Ηλείοι πρωταθλητές του κλασικού αθλητισμού.

Οι Ηλείοι  του μηχανοκίνητων, του αυτοκινήτου και της μοτοσυκλέτας.

Οι Ηλείοι στο νέο Ολυμπιακό αγώνισμα του καράτε και του Ταεκβοντο.

Οι Ηλείοι στο ποδήλατο.

Οι Ηλείες στην Γυμναστική.

Οι Ηλείοι στο μπάντμιντον.

Και …οι Ηλείοι που μας προβάλλουν στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και Παγκόσμια μέσα από τον αθλητισμό.

“Συνεχίζουμε να ψηφίζουμε τους  δημοφιλέστερους-καλύτερους

ποδοσφαιριστές, προπονητές και διαιτητές”

Εξι μέρες  έμειναν μέχρι να κλείσει η ψηφοφορία  για την κορυφαία αθλητική εκδήλωση «Βραδιά των άσσων» της Ηλείας και μπορείτε να ψηφίζετε ηλεκτρονικά την καλύτερη-δημοφιλέστερη 11άδα:

Μία ψήφο (1) για τερματοφύλακα, τέσσερις (4) ψήφους  για τους μέσους και τέσσερις (4) ψήφους για τους επιθετικούς (4-4-2, το σύστημα που  η UEFA  προκρίνει για τους διαγωνισμούς και όλα τα ΜΜΕ της Ευρώπης έχουν υιοθετήσει και εφαρμόζουν.

Έφτασε η ώρα… – Απόψε η «βραδιά των άσσων» της Πατρίς Sport!

Και εσείς θα αναδείξετε:

Τον υποσχόμενο ποδοσφαιριστή (καλύτερο ταλέντο), τον Καλύτερο-δημοφιλέστερο  προπονητή ποδοσφαίρου και τον καλύτερο-δημοφιλέστερο  διαιτητή του Σ.Δ.Π. Ηλείας.

Χορηγοί

Όλη η επικαιρότητα