Αθλητισμός

Βραδιά των Άσσων της Πατρίς Σπορ – Οι αθλητές-τριες του Ηλειακού στίβου μας έκαναν και το 2017 υπερήφανους

Ακούστε το άρθρο

Ο Ηλειακός στίβος μας κάνει συνεχώς περήφανους, αφού κάθε χρόνο έχουμε μεγάλες επιτυχίες από τους αθλητές-τριες των τοπικών σωματείων, που είτε αγωνίζονται είτε έμαθαν τα μυστικά του αθλήματος σε αυτά και πλέον φορούν την φανέλα άλλων σωματείων λόγω σπουδών, αναζήτησης καλύτερων προπονητικών εγκαταστάσεων, προοπτικών κ.α.

Έτσι από την Βραδιά των Άσσων 2017 της Πατρίς Σπορ δεν θα μπορούσαν να λείψουν ούτε φέτος τα παιδιά της Ηλείας που πρωταγωνίστησαν στον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό στίβο.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου θα βραβευτούν οι :

Παναγιώτης Μάντης

Σημαντικές διακρίσεις το 2017.
* 1ος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου Αντρών στο αγώνισμα του επτάθλου.12-13 Φεβρουαρίου 2017.
* 1ος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων Αντρών στο Δέκαθλο.28-29/Μαϊου /2017, Σέρρες.
* 1ος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Αντρών στο Δέκαθλο 28-29/Μαϊου /2017, Σέρρες.
* Μέλος της εθνικής ομάδας Αντρών καθώς και χαρακτηρισμένος επίλεκτος αθλητής της ομοσπονδία.
* Συμμετοχή σε World Challence της iaaf (MULTISTARS) στην Φλωρεντία 5-6/5/2017.
* 3ος στο Ευρωπαικό Κύπελλο με νέο ατομικό ρεκόρ 7.473βαθμούς Μονθόν της Ισπανίας.

Στην έναρξη του 2018 ήταν 1ος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου Αντρών στο αγώνισμα του επτάθλου.10-11 Φεβρουαρίου 2018.

Βασιλική Μαρκοπούλου

Κατάγεται από την Αμαλιάδα και ο πρώτος σύλλογός της ήταν ο Κόροιβος. Φοιτήτρια της Ιατρικής Πατρών έχει κερδίσει τα πάντα στην καριέρα της. Πανελληνιονίκης στο πένταθλο κλειστού και ανοιχτού στίβου, Πανελληνιονίκης στη σκυταλοδρομία 4X 400 νέων γυναικών. Συμμετείχε με την εθνική ομάδα  γυναικών στο ευρωπαϊκό κύπελλο συνθέτων στην Πολωνία . Βαλκανικές νίκες στο έπταθλο νεανίδων αλλά και σε μεμονωμένα αθλήματα στην κατηγορία νεανίδων . Έχει επίδοση 5.034 βαθμών στο έπταθλο και αγωνίζεται μες το σωματείο Ολυμπιάδας Πατρών.

Μαργαρίτα Τσουκαλά

Μόλις 17 ετών , μαθήτρια του Β’ Λυκείου Πύργου, Πανελληνιονίκης Γυναικών στο πένταθλο  Γυναικών πριν από λίγες μέρες. Χρυσή Πανελληνιονίκης κορασίδων , χρυσή Πανελληνιονίκης Λυκείων, χρυσή νικήτρια στη διεθνή συνάντηση Ελλάδας Κύπρου,  Χρυσή Πανελληνιονίκης Παγκορασίδων το 2016 με πανελλήνιο ρεκόρ στο πένταθλο και χάλκινη Πανελληνιονίκης στις Κορασίδες το 2016 επίσης στο έπταθλο. Προπονητής Σάκης Καίσαρης. Φέτος θα συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κορασίδων  στο Γκιόρ της Ουγγαρίας  στοχεύοντας  μία θέση στην 6άδα.

Αλέξης Αργυρόπουλος

Μαθητής της Γ’ Λυκείου στην Αμαλιάδα, χάλκινος Βαλκανιονίκης στην  κατηγορία παίδων στην Κωνσταντινούπολη με 7μ και 01 εκ.. Δέκατος όγδοος στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων με 7μ.23 εκατοστά στην Ιταλία. Πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία παίδων με επίδοση 7μέτρα και 35 εκατοστά. Πρωταθλητής Ελλάδας στο σχολικό πρωτάθλημα  Λυκείων, ως μαθητής Β’ Λυκείου με επίδοση 7μ.20 εκατοστά. Τέταρτος  στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων με επίδοση  7μ.15 εκ. Πέμπτος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων με 7μ.35 εκ. Είναι οι περσινές του διακρίσεις. Αθλητής του Κοροίβου Αμαλιάδας, γυμνάζεται με τους Νίκο Καστανά και Μάνο Ασπραδάκη.  Φέτος θα συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων στο Τάμπρε της Φινλανδίας και στοχεύει μία επίδοση κοντά στα 8 μέτρα.

Επαμεινώνδας Γεωργακόπουλος  

Χρυσός Πανελληνιονίκης στο μικρότερο πρωτάθλημα του ΣΕΓΑΣ στους Παμπαίδες στο άθλημα του Εξάθλου. Πέρσι  συμμετείχε και στο παραπάνω από την ηλικία του πρωτάθλημα και κατέλαβε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων την 13η θέση στο μήκος. Προπονητής Θανάσης Παπαγρηγορίου.

Κατερίνα Ντούνη

Κατάγεται από την Ξυλοκέρα Ηλείας τόπος καταγωγής των γονιών  της.  Έζησε σε Μεγαλόπολη και Πάτρα λόγω της εργασίας του πατέρα της μέχρις που εισήχθη στη Νομική Αθηνών όπου και βρίσκεται στο πτυχίο. Ασχολείται  με τον κλασσικό αθλητισμό από 10 ετών και από τα  14 όπου αποτελεί το ευχάριστο διάλειμμα της καθημερινότητάς της. Πέρσι μεταξύ άλλων διακρίσεων  κέρδισε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου  Γυναικών στο άλμα σε ύψος.

Αριστοτέλης Γεωργίου 

Ασημένιος Πανελληνιονίκης στα 2000μ φυσικά εμπόδια στους Πανελλήνιους αγώνες Παίδων. Χρυσός νικητής στη διεθνή συνάντηση παίδων “Ελλάς- Κύπρος” . Τέταρτος στα 2000μ . στους Πανελλήνιους σχολικούς αγώνες Λυκείων “Ελλάς-Κύπρος”. Έκτος στα 3000μ. στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων κατηγορία μεγαλύτερη της ηλικίας του. Προπονητής Θανάσης Παπαγρηγορίου.

Η ΒΡΑΔΙΑ ΤΩΝ ΑΣΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΙΣ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΞΑΝΑ.

Όλη η επικαιρότητα