«Βραδιές Ελληνικού Σινεμά» στην Αμαλιάδα

fb_baner_greek_cinema_tebelides.png

Πλατεία Λαζαράκη (Σκακιέρα)
Τρίτη 29 Ιουλίου 2014
21:30

Είσοδος ελεύθερη

Οδηγίες προς θεατές

Το αμφιθέατρο της Σκακιέρας είναι στην πλατεία που βρίσκεται μπροστά από το Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο (Δημαρχείο).

Να έχετε μαζί μαξιλάρια (για την άνεσή σας).


Όσοι από τους θεατές προσέρχονται με τα παιδιά τους έρχονται με δική τους ευθύνη καθώς σε κάποιες από τις ταινίες ίσως υπάρχουν σκηνές ακατάλληλες για ανηλίκους. Δυστυχώς οι ταινίες δεν έχουν σήμανση ώστε να μπορούν οι διοργανωτές εκ των προτέρων να ενημερώνουν σχετικά.

—————————————————————————

Η Κινηματογραφική Ομάδα του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών συνεχίζει τη δράση «Βραδιές Ελληνικού Σινεμά» που περιλαμβάνει ανοικτές υπαίθριες προβολές κατά την περίοδο του Καλοκαιριού (και όσο ακόμα ο καιρός το επιτρέψει) σε διάφορα σημεία της πόλης της Αμαλιάδας.

Η αρχή έγινε πέρσι με την ανοικτή υπαίθρια προβολή ταινίας «Ο ψύλλος» η οποία είχε μεγάλη επιτυχία και έδωσε το έναυσμα για μια δράση αφιερωμένη στον ελληνικό κινηματογράφο.

Έμφαση θα δοθεί στο «άγνωστο» για πολλούς ελληνικό κινηματογράφο κυρίως των δεκαετιών 80 και 90 χωρίς να αποκλειστούν πιο παλιές ή πιο πρόσφατες παραγωγές.

Στην 3η βραδιά θα προβληθεί η ταινία: «Ο δραπέτης» του Λευτέρη Ξανθόπουλου.


Αν υπάρχει διάθεση από τους θεατές για την παρακολούθηση 2ης ταινίας αμέσως μετά την προβολή της 1ης (έτσι είχαμε δεσμευτεί αρχικά) θα προβληθεί μια ταινία εκ των «Η επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά», «Το κακό».

—————————————————————————

Ο δραπέτης / Λευτέρης Ξανθόπουλος / 105» / 1991 / Ελλάδα

Αθήνα, αρχές της δεκαετίας του ’50. Ο μαστρ-Αντώνης Μπάρκας, ένας σπουδαίος καραγκιοζοπαίχτης, βλέπει με θλίψη την τέχνη του να φθίνει. Το κοινό του Καραγκιόζη εγκαταλείπει μαζικά το θέαμα, με το οποίο διασκέδαζε επί μισό και πλέον αιώνα, για χάρη του κινηματογράφου, που εξαπλώνεται ραγδαία στις πόλεις και την ύπαιθρο. 

 

Στην προσπάθειά του να σταματήσει το χρόνο, έρχεται σε σύγκρουση με το περιβάλλον του. Κυρίως με τη μικρότερη αδελφή του, την Αγγέλα, η οποία ζει στη σκιά του και είναι αρραβωνιασμένη δέκα χρόνια τώρα με έναν προικοθήρα ναυτικό, τον Σίμο. Αλλά και με τη συμπαθή τραγουδίστρια του θιάσου του, που του παραστέκεται μέχρι τέλους, και με τους βοηθούς του, Θεοφάνη και Άγγελο. Τόσο η ηλικία, όσο και ο ρομαντικός χαρακτήρας του, δεν του επιτρέπουν να εγκαταλείψει την αγαπημένη του τέχνη κι έτσι πεθαίνει κι αυτός μαζί της.