Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Βράβευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την παρουσίαση του Πελοποννησιακού πρωινού στη Foodexpo

Ακούστε το άρθρο

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την αποτελεσματικότητα της εξωστρεφούς πολιτικής για την προώθηση των ποιοτικών Πελοποννησιακών προϊόντων εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη βράβευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την παρουσίαση του Πελοποννησιακού πρωινού και τη διακριτή συμμετοχή της στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη Foodexpo.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν η πρώτη περιφέρεια στη χώρα που πίστεψε σε αυτή την έκθεση, πέντε χρόνια πριν, και «σήμερα δικαιωνόμαστε, τόσο με τον αριθμό των συμμετοχών, όσο και με τα μετρήσιμα αποτελέσματα στην οικονομική δραστηριότητα των παραγωγών της Πελοποννήσου, στους οποίους εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την τεράστια πρόοδό τους».

Ο κ. Τατούλης, με δεδομένη την επιτυχή παρουσίαση του Πελοποννησιακού πρωινού στη Foodexpo, ανακοίνωσε την πρόθεση της περιφερειακής αρχής σε συνεργασία με το Μανιατάκειο Ίδρυμα, που αποτελεί ένα εκ των τεσσάρων πιστοποιημένων κέντρων Μεσογειακής Διατροφής της Unesco, να παρουσιάσουν στη Foodexpo του 2019 το σύνολο της Πελοποννησιακής δίαιτας: το Πελοποννησιακό πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο, εντάσσοντάς τα στο πολιτισμικό πλαίσιο της παράδοσης της Πελοποννήσου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της διοργανώτριας εταιρείας της έκθεσης κ. Νίκο Χουδαλάκη, όπως επίσης τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας κ. Μίλτο Καρούμπα για τη συνεργασία και τόνισε ότι σε περίοδο κρίσης μια τέτοια πρωτοβουλία έχει ιδιαίτερη αξία, γιατί αποδεικνύει ότι η χώρα παραμένει ζωντανή. «Αυτό οφείλεται σε ανθρώπους με όραμα και διάθεση να αναλάβουν πρωτοβουλίες που ωφελούν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας».

Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου από την πλευρά της τόνισε τη συστηματική προσπάθεια της περιφερειακής αρχής να προβάλλει και να προωθήσει τα προϊόντα της Πελοποννήσου και τη σταθερή παρουσία της σε μεγάλα γεγονότα που εξυπηρετούν αυτό το σκοπό. Τόνισε ακόμη ότι ο αγροδιατροφικός τομές αποτελεί προτεραιότητα στον πολιτικό σχεδιασμό της Περιφέρειας και σημείωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η μόνη που κάλυψε το κόστος συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην έκθεση Foodexpo.

Τόσο ο κ. Χουδαλάκης, όσο και ο κ. Καρούμπας εξήραν το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο χαρακτήρισαν πρωτοπόρο, όπως επίσης την εξαιρετική  παρουσία των παραγωγών της Πελοποννήσου. Σημείωσαν δε ότι η συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχιστεί και θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο, ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια εισαγωγής των ελληνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.

Όλη η επικαιρότητα