Ηλεία

Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών ο οδηγός ταξί που έσωσε ανάπηρη τουρίστρια στο Κατάκολο

Ακούστε το άρθρο

Μια ακόμα τιμητική βράβευση, αυτή τη φορά με ιδιαίτερη βαρύτητα αφού προήλθε από την Ακαδημία Αθηνών,  απέσπασε ο Ηλείος Νίκος Θεοδωρακόπουλος, οδηγός ταξί, και γραμματέας του Συλλόγου Οδηγών Ταξί «Ερμής» Πύργου, που τον περασμένο Σεπτέμβριο βούτηξε στα νερά του λιμανιού του Κατακόλου σώζοντας από πνιγμό ΑμεΑ επιβάτιδα κρουαζιερόπλοιου.

Πιο συγκεκριμένα στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση απονομής των βραβείων της Ακαδημίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου στην ετήσια Πανηγυρική Συνεδρία του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώρας, ο Νίκος Θεοδωρακόπουλος, βραβεύτηκε με το Βραβείο Σάκη-Σπήλιου Μπιρμπίλη (σ.σ. το πέμπτο βραβείο στην κατηγορία Τάξη Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών).

Το συγκεκριμένο βραβείο, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, απονέμεται σε πρόσωπο κατά προτίμηση καταγόμενο από τον νομό Ηλείας και όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ακαδημίας Αθηνών «Το βραβείο δίδεται σε διακριθέν για το υψηλό ήθος ή για εξαίρετη πράξη. Το λαμβάνει ο  κ. Νίκος Θεοδωρακόπουλος, οδηγός ταξί του Πύργου, ο οποίος διέσωσε από πνιγμό στο λιμάνι του Κατακόλου γυναίκα ΑμΕΑ, επιβάτιδα κρουαζιερόπλοιου που είχε προσδέσει στον εν λόγω λιμένα».

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Σεπτεμβρίου 2018 στην χερσαία ζώνη του λιμανιού του Κατακόλου βρίσκονταν Ασιατικής καταγωγής επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «MSC Poesia», ανάμεσα τους και μια γυναίκα ΑμεΑ που επέβαινε σε αμαξίδιο. Κάποια στιγμή η γυναίκα με το αμαξίδιο διέφυγε  της προσοχής της ομήγυρης και έπεσε μέσα στη θάλασσα… χωρίς δεύτερη σκέψη ο Νίκος Θεοδωρακόπουλος, βούτηξε μέσα στη θάλασσα περισυλλέγοντας την άτυχη Κινέζα, προφταίνοντας τα χειρότερα και με την βοήθεια συναδέλφων του και όχι μόνο την ανέβασε και πάλι στην χερσαία ζώνη του λιμανιού…

Για την συγκεκριμένη πράξη του είχε τιμηθεί και από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου.

Η συνεδρία ξεκίνησε με την Έκθεση του Γενικού Γραμματέως της Ακαδημίας Αθηνών κ. Βασιλείου Χ. Πετράκου για το έργο της Ακαδημίας κατά το έτος 2018. Ακολούθησε η απονομή τιμητικών διακρίσεων από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας. Απονεμήθηκαν συνολικά 40 βραβεία στις τρεις τάξεις των Θετικών Επιστημών, Γραμμάτων και Καλών Τεχνών, Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών.

Όλη η επικαιρότητα