WEB tv Ελλάδα

Βραβεύτηκε ο αστυνομικός που έσωσε ζωές στην εθνική οδό (PHOTO-VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Είχε οδηγήσει για 100 χιλιόμετρα αντίθετα προστατεύοντας τα διερχόμενα οχήματα από επικίνδυνο οδηγό

Βραδιά βραβεύσεων αστυνομικών που επέδειξαν ιδιαίτερο θάρρος κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και για τη συνολική προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, ήταν αυτή που διοργανώθηκε τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 το βράδυ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην αίθουσα της Λυρικής Σκηνής.

Βραβεύτηκαν από κάθε Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση αστυνομικοί που διακρίνονται για την κατάρτισή τους και το ζήλο στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας προτάθηκε και βραβεύτηκε ο Αρχιφύλακας Λάμπρος Βασιλάκος που υπηρετεί στο Β’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με την απόφαση της ειδικής τριμελούς επιτροπής που συγκροτήθηκε για να αποφασίσει ποιος αστυνομικός θα βραβευθεί, ο συγκεκριμένος Αρχιφύλακας διακρίνεται για την εργατικότητα, την απόδοση, τη συνέπεια και την ακεραιότητα τον χαρακτήρα του. Είναι επίσης επαγγελματικά καταρτισμένος και έχει άριστες σχέσεις με συναδέλφους και φορείς. Το βασικότερο όμως στοιχείο που πρόκρινε τον Αρχιφύλακα Βασιλάκο έναντι των υπολοίπων άξιων συναδέλφων του, ήταν το περιστατικό με το αυτοκίνητο που εισήλθε στις 5 Μαρτίου 2018 στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ, κατευθυνόμενο με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς Αθήνα.

Ο Βασιλάκος επιδεικνύοντας εξαιρετικό θάρρος και αυτοθυσία κινήθηκε οδηγώντας υπηρεσιακό όχημα ομοίως στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Προπορεύθηκε του ανεξέλεγκτου αυτοκινήτου για την ανάσχεσή του και για απόσταση περίπου εκατό (100) χιλιομέτρων τον αυτοκινητοδρόμου και ενημέρωνε τους έκπληκτους λοιπούς οδηγούς που χρησιμοποιούσαν την οδό, με αποτέλεσμα να αποφευχθεί σύγκρουση και τραυματισμός (θανάσιμος ή μη) άλλων ατόμων.

Σε αυτή την ξεχωριστή βραδιά για εκείνον είχε δίπλα του πολλούς καλούς συναδέλφους, όπως τον Διοικητή του, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Νίκο Δημόπουλο και τον Πρόεδρο της ΕΑΣΥΦ Νίκο Τριανταφύλλη και τον ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ταξίαρχο Αστέριο Μαντζιώκα αλλά και την οικογένειά του.

Παραβρέθηκε επίσης το σύνολο της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Όλη η επικαιρότητα