Ομογένεια

Βραβεία σε μαθητές Ελληνικών σχολείων στην Μελβούρνη

vraveia_se_mathites_ellinikon_sholeion_stin_melvoyrni.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τους μαθητές και τις μαθήτριες που αρίστευσαν στο μάθημα των Ελληνικών στις εξετάσεις του VCE, βράβευσε η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, στην καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή της, που φέτος έλαβε χώρα στο πανέμορφο νέο κοινοτικό κτίριο με τη συμμετοχή άνω των 350 ατόμων.

Η εκδήλωση που έγινε σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, είχε επίσης ως σκοπό να ευχαριστήσει όλους αυτούς που κατά τη διάρκεια του χρόνου, βρέθηκαν στο πλευρό της Kοινότητας.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας, Βασίλης Παπαστεργιάδης, συνεχάρη τους μαθητές που αρίστευσαν και ευχαρίστησε το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων για την προσφορά τους, καθώς και όλους όσους στηρίζουν και συμπαραστέκονται στην Κοινότητα.

Ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης στο Ελληνικό Προξενείο της Μελβούρνης Βασίλης Γκόκας, συνεχάρη τους μαθητές καθώς και την Κοινότητα για την πρωτοβουλία της να τους βραβεύσει. Χαρακτηριστική ήταν η βράβευση ενός μη Ελληνικής καταγωγής μαθητή, που αρίστευσε στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών. Πρόκειται για τον Μαρκ Ντονάτο από το Xavier College.

Εξάλλου, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, για παιδιά που έχουν ως μητρική τους γλώσσα την Ελληνική, ή προχωρημένη γνώση της ελληνικής γλώσσας, επισκέφθηκαν το γηροκομείο, “Φροντίδα”, συναντήθηκαν με τους ηλικιωμένους ομογενείς, συζήτησαν μαζί τους και τους τραγούδησαν τα κάλαντα, μέσα σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα.

“Η επίσκεψη στο γηροκομείο έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά, να κατανοήσουν ένα παραδοσιακό Ελληνικό έθιμο και ταυτόχρονα να δώσουν χαρά σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη τις άγιες μέρες των Χριστουγεννων”, δήλωσε η συντονίστρια του Σχολείου Μαρία Μπακαλίδου.

Πηγή: greekreporter.gr

Όλη η επικαιρότητα