Κόσμος

Βρετανία: 95 αυτοκτονίες φοιτητών σε ένα χρόνο

Ακούστε το άρθρο

Μία φωτογραφία που δείχνει ένα δωμάτιο γεμάτο άδειες καρέκλες και τήβεννους αποφοίτησης, κάνει το γύρω του διαδικτύου, με σκοπό να αφυπνίσει την κοινή γνώμη σχετικά με τις αυτοκτονίες φοιτητών κατά την χθεσινή Πανεπιστημιακή Ημέρα Ψυχικής Υγείας στην Αγγλία.

Η φιλανθρωπική οργάνωση για την αποφυγή αυτοκτoνιών Papyrous σε συνεργασία με το μεγαλύτερο φοιτητικό διαδικτυακό φόρουμ The Student Room, αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν μια φωτογραφία με τίτλο «Καρέκλες της σιωπής». Οι 95 τήβεννοι ακουμπισμένοι πάνω στις καρέκλες, παραπέμπουν στις 95 ψυχές που χάθηκαν την χρονιά που μας πέρασε, από αυτοκτονίες.

Η φωτογραφία του Ντέϊβιντ ΜακΧιού, κυκλοφόρησε την ίδια μέρα που η HuffPost UK δημοσιοποίησε στοιχεία γύρω από τον αριθμό των μαθητών που ζητούν ψυχολογική υποστήριξη στα καλά πανεπιστήμια, είτε λόγω της πίεσης που αντιμετωπίζουν τον καιρό της εξεταστικής περιόδου είτε λόγω μοναξιάς.

Οι αριθμοί σοκάρουν, καθώς παρουσιάζεται μία αύξηση της τάξης του 76%  στους φοιτητές που ζητούν ψυχολογική υποστήριξη,από το ακαδημαϊκό έτος 2012-13 μέχρι το αντίστοιχο έτος 2017-18. Παράλληλα παρατηρεί κανείς, βλέποντας τα στοιχεία, πως οι τιμές των ανδρών,στο κομμάτι της αυτοκτονίας, είναι αρκετά υψηλότερο από αυτό των γυναικών.

Η αυξητική τάση για συνεδρίες στα πανεπιστήμια έρχεται εν μέσω οικονομικής πίεσης και περικοπές νοσηλευτικού προσωπικού – ψυχολόγων, δημιουργώντας έτσι το συναίσθημα στους φοιτητές πως είναι χωρίς την παραμικρή υποστήριξη.

Οι δύο οργανισμοί που ένωσαν τις δυνάμεις τους κατά την συγκεκριμένη μέρα, ευελπιστούν πως θα τραβήξει την προσοχή γύρω από την σοβαρότητα του θέματος, ούτως ώστε να οδηγήσει περισσότερους φοιτητές σε συνεδρίες, με σκοπό να μοιραστούν τα προβλήματα τους ανεξάρτητα από το μέγεθός τους.

Πηγή: HuffPost UK

Όλη η επικαιρότητα