Καιρός

Βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

1207ef4392617bc256fc170f5e932305.jpg
Ακούστε το άρθρο
Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα του Σαββάτου από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους 
ανέμους, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, που εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο την Παρασκευή. 

Τα έντονα αυτά φαινόμενα θα επηρεάσουν από το απόγευμα του Σαββάτου τα νησιά του Ιονίου και σταδιακά τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τη Στερεά, τη Θεσσαλία και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Την Κυριακή σειρά θα έχουν η ανατολική Στερεά, η Θεσσαλία και η Μακεδονία και σταδιακά η Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, την Καθαρά Δευτέρα τα έντονα φαινόμενα της Κυριακής θα εξασθενήσουν βαθμιαία. Θα επικρατήσουν όμως βόρειοι θυελλώδεις άνεμοι στην ανατολική και νότια χώρα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.

 

Newsroom ΔΟΛ

Καιρός

Βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

kakokairia1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Θράκη, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε σήμερα Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014. Καταιγίδες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 19 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 11 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 14 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά το πρωί στο Βόρειο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι στο Σαρωνικό και μέτριοι έως ισχυροί στο Νότιο Ευβοϊκό με σταδιακή εξασθένηση.

Παροδικές νεφώσεις με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Αναλυτική πρόγνωση

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ 

Ο καιρός θα είναι νεφελώδης με πιθανότητα τοπικών βροζών κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10-17 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Με λίγες νεφώσεις ο καιρός. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2-4 μποφόρ που από το βράδυ θα γίνουν νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 εώς 21 βαθμούς. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Ο καιρός θα χαρακτηρίζεται από νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 εώς 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ 

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα, όπου τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 και στα βόρεια μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 εώς 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ 

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, ενώ θα υπάρξει βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ και στα αντολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου θα υπάρχουν στα δυτικά και βόρεια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θυα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Όλη η επικαιρότητα