Καταναλωτές

VW Golf GTI Clubsport S 2017: Το ισχυρότερο Golf όλων των εποχών

36df66b3d9c857ab3635bf89403b4882.jpg
Ακούστε το άρθρο
Η γερμανική φίρμα βρήκε τον καταλληλότερο τρόπο να γιορτάσει τα 40ά γενέθλια του Golf GTI αποκαλύπτοντας την ισχυρότερη ιστορικά εκδοχή του μικρομεσαίου της μοντέλου η οποία επιπλέον συνοδεύεται –ήδη- και από το ηχηρό ρεκόρ του ταχύτερου «πολιτικού» εμπροσθοκίνητου αυτοκινήτου του Nurburgring, όπου σύμφωνα με τις συστάσεις ολοκλήρωσε ένα τη διαδρομή των 20,832 χλμ. του Nordschleife σε 7 λεπτά και 49,21 δευτερόλεπτα. 

Ξεκινώντας από την εξωτερική του εμφάνιση το Golf GTI Clubsport S, όπως είναι η πλήρης ονομασία της έκδοσης, διαθέτει ένα αιχμηρό αναβαθμισμένο αισθητικά και αεροδυναμικά body-kit που δεν διαφέρει ριζικά από το «απλό» Clubsport και το οποίο συμπληρώνουν τροχοί 19 ιντσών με ζάντες Pretoria και semi-slick ελαστικά Michelin Sport Cup 2. 

Στα στοιχεία της εμφάνισης που ξεχωρίζουν συγκαταλέγονται τα bi-xenon φωτιστικά σώματα τα οποία συνδυάζονται με LED ημέρας ενώ το παζλ συμπληρώνουν τα σκούρα πίσω τζάμια. Επίσης σε μια προσπάθεια υπενθύμισης του αρχετυπικού Golf GTI, το Clubsport S θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά σε μαύρο, λευκό και κόκκινο. 

Αντίστοιχο «σκηνικό πολέμου» επικρατεί και στο εσωτερικό του όπου ξεχωρίζουν τα ελαφριά αγωνιστικά καθίσματα, το σπορ δερμάτινο τιμόνι, οι ζώνες ασφαλείας με τις χαρακτηριστικές κόκκινες λεπτομέρειες ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει ο στερεοτυπικός, μπαλάκι golf, επιλογέας ταχυτήτων. 

Αυτά που επίσης ξεχωρίζουν… δια της απουσίας τους είναι το πίσω κάθισμα το κεντρικό υποβραχιόνιο και σύμφωνα με τις συστάσεις ένα μέρος της ηχομόνωσης. Οι «απουσίες» αυτές σε συνδυασμό με την χρήση μιας περιορισμένων διαστάσεων μπαταρίας και περισσότερου αλουμινίου στα φρένα και την ανάρτηση το Clubsport S περιορίζει το βάρος του σε 1.360 κιλά όντας κατά σχεδόν 30 κιλά ελαφρύτερο σε σχέση με το «απλό» Clubsport. 

Στα «σπλάχνα» του φιλοξενείται ένα δίλιτρο τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο σύνολο το οποίο διαθέτει νέα αντλία καυσίμου και αναβαθμισμένη ECU ενώ συμπληρώνεται και από ένα βελτιωμένο σύστημα εξαγωγής. Χάρη στις βελτιώσεις η απόδοση του κινητήρα έχει αυξηθεί στους 310 ίππους ξεπερνώντας ακόμα και το τετρακίνητο Golf R το οποίο μέχρι πρότινος αποτελούσε την ισχυρότερη ιστορικά έκδοση του μικρομεσαίου μοντέλου. 

Τον κινητήρα του GTI Clubsport S συμπληρώνει η παρουσία του «παραδοσιακού» μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο πανίσχυρο μοντέλο να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,8 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 265 χλμ./ώρα με την παρέμβαση του ηλεκτρονικού περιοριστή ταχύτητας. 

Σύμφωνα με τις συστάσεις το πανίσχυρο Golf που παρουσιάζεται στο πλαίσιο του φεστιβάλ του Worthersee –παραδοσιακά αφιερωμένου στις εκδόσεις GTI- θα κατασκευαστεί σε 400 αντίτυπα. 

 

auto.in.gr

Όλη η επικαιρότητα