Κόσμος Οικονομία

Washington Post: Τι πρέπει να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να επιβιώσει

Ακούστε το άρθρο

Ενώ στην Ελλάδα πρώτο θέμα είναι η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οικό, έχει ενδιαφέρον οτι η κορυφαία αμερικανική εφημερίδα Washington Post κυκλοφορεί με άρθρο στο οποίο αναφέρεται στις επιδόσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα μεγάλα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο Ρικ Νόακ, η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται να έχει μπει με μια πρώτη ματιά σε σταθερή τροχιά. Οι εκλογικές αναμετρήσεις σε Βρετανία και Γαλλία ανέκοψαν το κύμα λαϊκισμού, ενώ πολλά ακροδεξιά κόμματα έχουν χαμηλώσει τους τόνους ως προς την απαίτηση να εγκαταλείψουν οι χώρες τους την Ένωση. Παράλληλα, η οικονομία της ευρωζώνης υπερκέρασε σε αποτελέσματα τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, αυτό που φαινόταν ως αλλαγή βηματισμού μπορεί να είναι πρόσκαιρο, όπως δείχνουν τα εκλογικά αποτελέσματα στην Αυστρία. Το ακροδεξιό κόμμα της χώρας δεν αποκλείεται να βρεθεί στα κυβερνητικά έδρανα σε κυβέρνηση συνεργασίας με το δεξιό Λαϊκό Κόμμα, του οποίου ηγείται ο 31χρονος Σεμπάστιαν Κουρτζ, ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία «κανονικοποίησης» των ακροδεξιών αιτημάτων του μελλοντικού του εταίρου.

Δείτε το άρθρο στο rizopoulospost.com

Όλη η επικαιρότητα