Τεχνολογία

Το WhatsApp βάζει τέλος στα ‘μεθυσμένα’ μηνύματα

Ακούστε το άρθρο

Έχετε στείλει ποτέ μήνυμα και δευτερόλεπτα μετά την αποστολή να πείτε “ωχ, τώρα γιατί το έστειλα αυτό”; Λίγο πολύ, όλοι το έχουμε κάνει κάποια στιγμή στη ζωή μας.

 




Οι άνθρωποι που αναπτύσσουν περαιτέρω και βελτιώνουν την εφαρμογή του WhatsApp βρίσκονται πολύ κοντά στο επίσημο λανσάρισμα του “undo” που θα λύσει τα χέρια σε όλους όσους έστειλαν το λάθος μήνυμα, στο λάθος άτομο, τη λάθος στιγμή.

Η υπηρεσία αποστολής μηνυμάτων θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να διαγράφουν τα μηνύματα τα οποία έχουν ήδη αποστείλει, με χρονικό περιθώριο αναίρεσης εντός πέντε λεπτών.

Όπως αναφέρει το WABetaInfo που παρακολουθεί τα χαρακτηριστικά που δοκιμάζει το WhatsApp, μετά την πάροδο των πέντε λεπτών, η αναίρεση της αποστολής δεν θα είναι δυνατή. Σημειώνεται επίσης πως θα πρέπει να περιμένουμε το νέο iOS official update για να δούμε αν θα μπει σε εφαρμογή το “unsend”, μαζί με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας. Για την ώρα, τα νέα έχουν κυκλοφορήσει μόνο από διαρροές σε site που καλύπτουν ειδήσεις για τις νέες τεχνολογίες. Πάντως πέρυσι, η αναστολή δοκιμάστηκε πειραματικά για ένα μικρό διάστημα σε iOS και Android, με τους χρήστες να αντιδρούν, όπως ήταν αναμενόμενο, πολύ θετικά.

Φυσικά, το Unsend έχει προστεθεί από τον Ιανουάριο στην εφαρμογή του Telegram (διαρκεί 48 ώρες). Επίσης, η λειτουργία αναστολής είναι διαθέσιμη και στο Gmail για 10 δευτερόλεπτα.


Το τεστ του Unsend παρακάτω. Μικρό “μειονέκτημα”, το ότι ο παραλήπτης μπορούσε να δει ότι ο αποστολέας “πήρε πίσω” το μήνυμα που έστειλε. Παρόλα αυτά, σε περίπτωση που δεν είχε προλάβει να το δει, δεν αποκαλυπτόταν το περιεχόμενο.


Παράλληλα, μια νέα beta έκδοση του WhatsApp για το Android εισάγει νέες συντομεύσεις για τη μορφοποίηση κειμένου.


Θυμίζουμε ότι το WhatsApp ανήκει στο Facebook. Τόσο το συγκεκριμένο app όσο και το Facebook Messenger έχουν ίδιες λειτουργίες σε μεγάλο ποσοστό, αλλά δεν είναι λίγοι οι χρήστες που έχουν και τις δύο εφαρμογές για να αποστέλλουν και να λαμβάνουν μηνύματα μέσω των smartphones τους.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Facebook, το Facebook Messenger κατάφερε και έφτασε το WhatsApp έχοντας πλέον 1,2 δις χρήστες παγκοσμίως.

Δείτε εδώ πώς μπορείτε να ανακτήσετε μηνύματα που διαγράψατε κατά λάθος στο WhatsApp

Φωτογραφία: AP Photo/Patrick Sison

Πηγή: news247.gr 

Όλη η επικαιρότητα