Ξαφνικός θάνατος για χιλιάδες κουνελάκια στο Second Life

Τα καημένα δεν έφταιξαν σε τίποτα, έπρεπε όμως να πεθάνουν: χιλιάδες εικονικά κουνελάκια στο δικτυακό παιχνίδι Second Life τέθηκαν σε κατάσταση «μόνιμης νάρκης» έπειτα από εξώδικο που έλαβε ο άνθρωπος που τα φρόντιζε.

Τα κουνελάκια που είχε λανσάρει το 2010 η εταιρεία Ozimals ήταν «συλλεκτικά κατοικίδια» τα οποία μπορούσαν να διασταυρώνουν οι χρήστες.

Όπως αναφέρει το BBC, τα εικονικά ζωάκια ήταν σχεδιασμένα να επικοινωνούν με έναν διακομιστή προκειμένου να ελέγχεται το εάν έχουν δεχθεί παρεμβάσεις από χάκερ.

Η αρχή της θλιβερής περιπέτειας ήρθε το 2016, όταν η Ozimals έκλεισε. Ένας εθελοντής με το ψευδώνυμο Malkavyn Eldrich ανέλαβε τότε τη διαχείριση του διακομιστή.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Eldrich έλαβε εξώδικο από εταιρεία που υποστήριζε ότι σχεδίασε τα κουνελάκια και απαιτούσε από τον εθελοντή να «διακόψει κάθε χρήση της πνευματικής ιδιοκτησίας της Ozimals».

«Δεν έχω τα μέσα να το πολεμήσω στο δικαστήριο και επομένως δεν έχω άλλη λύση από το να συμμορφωθώ. Λυπάμαι.» ανακοίνωσε ο Eldrich.

Υπάρχουν πάντως και κάποια κουνελάκια που σώθηκαν από τον ξαφνικό θάνατο, καθώς ορισμένοι χρήστες είχαν προτιμήσει να τους στερήσουν την ευκαιρία αναπαραγωγής για να τα κάνουν «αθάνατα».

Ας ελπίσουμε ότι θα ζουν για πάντα.

Newsroom ΔΟΛ