Ηλεία

Ξεκινά το έργο συντήρησης της Εθνικής Οδού Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας

Ακούστε το άρθρο

Με την υπογραφή της σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, σήμερα Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018, ξεκινούν το επόμενο διάστημα εργασίες συντήρησης, βελτίωσης αποκατάστασης, αλλά και άρσης επικινδυνότητας της Εθνικής Οδού Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας μέχρι τα όρια του νομού Ηλείας. Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και είναι προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ.

 «Πρόκειται για ένα οδικό δίκτυο με ιδιαίτερα αυξημένη τουριστική κίνηση και ουσιαστικά για έναν αναπτυξιακό πόλο. Συνεχίζουμε το έργο μας, σε αυτήν την κατεύθυνση, έχοντας υλοποιήσει το σχεδιασμό μας και έχοντας διασφαλίσει τους πόρους. Στόχος μας, η ασφάλεια των πολιτών και των τουριστών», σημείωσε ο Περιφερειάρχης  Απόστολος Κατσιφάρας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος τόνισε πως: «Είναι ένα σημαντικό έργο που περιμένουν οι κάτοικοι της Ηλείας. Θα συμβάλει στην βελτίωση των μετακινήσεων, σε μια ιδιαίτερα τουριστική περιοχή και θα αναβαθμίσει την καθημερινότητα των πολιτών».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας πρόσθεσε: «Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα με στόχο την ολοκλήρωση του έργου εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, με σύγχρονες προδιαγραφές που διασφαλίζουν την ποιότητα της κατασκευής».

Οι εργασίες προβλέπεται να εκτελεστούν, περίπου, σε μήκος 60 χιλιομέτρων και συγκεκριμένα στα τμήματα του Εθνικού Οδικού Δικτύου: Πύργος- Παλαιοβαρβάσαινα, Παλαιοβαρβάσαινα – Πελόπιο – Πλάτανος – Αρχ.Ολυμπία, Περιμετρική Αρχαίας Ολυμπίας – Λούβρο – Βασιλάκι έως όρια Νομού Ηλείας στον ποταμό Ερύμανθο και Παλαιοβαρβάσαινα – διασταύρωση προς Στρέφι μέχρι την είσοδο της Περιμετρικής Αρχ. Ολυμπίας.

Ποιες παρεμβάσεις προβλέπονται

Χωματουργικές εργασίες : Καθαρισμός τάφρων – ερεισμάτων και στις δυο πλευρές του τμήματος της οδού από Λιναριά μέχρι Ερύμανθο και από την περιοχή του Ξενοδοχείου ΑΜΑΛΙΑ (Αρχ. Ολυμπίας), μέχρι διασταύρωση Παλαιοβαρβάσαινας. Επίσης, όπου απαιτηθεί, θα γίνει καθαρισμός αγωγών, οχετών, διαμόρφωση τάφρων, άρση καταπτώσεων, άμεση αντιμετώπιση επειγουσών και απρόβλεπτων περιστάσεων.

Εκτεταμένες ασφαλτικές εργασίες συντήρησης των υφισταμένων φθαρμένων ή ολισθηρών τμημάτων.

Εργασίες πρασίνου σε όλο το μήκος της οδού ( διαμόρφωση- ανανέωση-κοπή, βοτάνισμα – εκρίζωση-κόψιμο φυτών, θάμνων, δένδρων και κλάδεμα δέντρων).

Εργασίες σήμανσης-ασφάλισης: Συντήρηση και αποκατάσταση υφισταμένων στηθαίων ασφαλείας, την τοποθέτηση νέων σε μήκος περίπου 2 χιλιομέτρων, επιδιόρθωση υφισταμένων πινακίδων και τοποθέτηση νέων, όπως επίσης διαγράμμιση σε όλο το μήκος της οδού.

Εργασίες συντήρησης ηλεκτροφωτισμού: Εκτέλεση εργασιών συντήρησης ηλεκτροφωτισμού του οδικού άξονα Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Όρια νομού Ηλείας – Αρκαδίας.

Όλη η επικαιρότητα