Ηλεία

Ξεκινά το… μισό Πάτρα-Πύργος – Στις 11 Ιουνίου η δικάσιμος για το Αμαλιάδα-Κυλλήνη

Ακούστε το άρθρο

Την έναρξη των εργασιών μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα προανήγγειλε χθες στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου, τονίζοντας από τη Μεγάλη Δευτέρα θα ξεκινήσει η σταδιακή εγκατάσταση των εργοταξίων στην Ηλεία και στην Αχαΐα.

«Σήμερα (σ.σ. χθες) υπογράφονται οι δύο Συμβάσεις και οι άλλες δύο θα υπογραφούν αύριο (σ.σ. σήμερα). Η εγκατάσταση και η εκκίνηση της υλοποίησης του έργου θα γίνει τη Μ. Δευτέρα και τη Μ. Τρίτη θα υπάρχει επίσκεψη του κλιμακίου, για να δούμε την έναρξη των εργασιών. Οπότε, όλοι οι βουλευτές της Επιτροπής και της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και Αχαΐας, είναι καλεσμένοι για να δουν, επιτόπου, την κατασκευή του έργου», είπε ο κ. Σπίρτζης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον 7ο διαγωνισμό που αφορά το τμήμα Αμαλιάδα-Δουναίικα.

«Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης είναι 58.400.000 ευρώ και έχει προαίρεση 1.600.000 ευρώ. Τα υπό κατασκευή έργα είναι μήκους 8,96 χλμ. με νέα χάραξη. Μέσα στο έργο περιλαμβάνεται ο ανισόπεδος κόμβος της Αμαλιάδας, νέοι και αναβαθμιζόμενοι παράπλευροι και κάθετοι δρόμοι και λοιπά συνοδά έργα. Το έργο της προαίρεσης που έχει ενταχθεί στο συγκεκριμένο διαγωνισμό αφορά στην εκτέλεση εργασιών για την προσαρμογή της κάθετης οδού του ανισόπεδου Κόμβου Αμαλιάδας στη νέα προβλεπόμενη, από το σχέδιο πόλεως, οδό, σύμφωνα με τα ειδικότερα αναφερόμενα στα συμβατικά τεύχη της εργολαβίας. Γι’ αυτό είναι ο προϋπολογισμός 1.600.000 ευρώ. Σας έχει σταλεί αναλυτικό υπόμνημα για τις διαδικασίες που έχει ακολουθήσει η υπηρεσία. Ο τελικός ανάδοχος είναι η εταιρία INTRAKAT», ανέφερε ο υπουργός Υποδομών, παραθέτοντας και το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Σπίρτζης πρόσθεσε ότι για τον 8ο διαγωνισμό έχει γίνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. «Η δικάσιμος είναι στις 11 Ιουνίου και πιστεύουμε ότι μετά θα ανοίξει ο δρόμος για να υπάρξει και η Σύμβαση του 8ου Τμήματος», σημείωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», οι πρώτες τέσσερις υπογραφές αφορούν τις εργολαβίες από τη Βάρδα ως την Πάτρα, ενώ οι υπογραφές στο 1ο και στο 4ο τμήμα, στις οποίες ανάδοχος είναι ο «ΤΟΞΟΤΗΣ», θα υπογραφούν μετά το Πάσχα.

Όλη η επικαιρότητα