Ελλάδα

Ξεκινάει σήμερα η διαδικασία εκταφής και μεταφοράς ελλήνων πεσόντων στο αλβανικό μέτωπο

Ακούστε το άρθρο

Στην ανακοίνωση της έναρξης της διαδικασίας εκταφής, ταυτοποίησης και μεταφοράς των Ελλήνων πεσόντων στο αλβανικό μέτωπο προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών.

Μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών σχετικά με το χρονίζον ζήτημα των κοιμητηρίων για τους Έλληνες πεσόντες συμφωνήθηκαν και σήμερα εφαρμόζονται, βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, βήματα για την πλήρη εφαρμογή της συναφούς συμφωνίας, ώστε “το πρωτίστως ανθρωπιστικό αυτό ζήτημα να διευθετηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ, χαιρετίζει την “ανταπόκριση της αλβανικής κυβέρνησης στο ιστορικά δίκαιο αυτό αίτημα”, που, όπως αναφέρει, αποδεικνύει ότι “ο διάλογος και η συνεργασία σε πνεύμα εποικοδομητικό και χωρίς αγκυλώσεις μπορεί να οδηγήσει στην επίλυση διαφορών και τη δημιουργία θετικών προοπτικών για τις σχέσεις μεταξύ των χωρών της περιοχής μας και των λαών τους”.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται “με υπευθυνότητα και σοβαρότητα για τη διασφάλιση των εθνικών μας συμφερόντων, καλλιεργώντας κανόνες καλής γειτονίας και όρους διαλόγου, με γνώμονα  την οικοδόμηση του κοινού ευρωπαϊκού μέλλοντος που αξίζει στην περιοχή μας”.

Πηγή: NEWS247

Όλη η επικαιρότητα