Ηλεία

Ξεκίνησαν έργα συντήρησης και βελτίωσης δασικών δρόμων

dasikoi_dromoi.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε από το δασαρχείο του Πύργου η διαδικασία συντήρησης και βελτίωσης των δασικών δρόμων και αντιπυρικών λωρίδων στις περιοχές αρμοδιότητάς του, ύστερα από τον διαγωνισμό που είχε πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Ιουνίου για τη μίσθωση μηχανημάτων έργου για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Όπως ανέφερε στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, μετά τη δημοπρασία μισθώθηκαν τρεις προωθητήρες (μπουλντόζες) και πέντε γκρέιντερ που ήδη έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία συντήρησης και βελτίωσης του αντιπυρικού δασικού δικτύου τα οποία (μηχανήματα) έχουν κατανεμηθεί – από ένα γκρέιντερ – στις δημοτικές ενότητες Πύργου, Ιάρδανου, Αρχαίας Ολυμπίας, Φολόης και Ωλένης και – από έναν προωθητήρα (μπουλντόζα) – στις δημοτικές ενότητες Πύργου – Ιάρδανου, Ωλένης – Φολόης και Λαμπείας – Λασιώνος.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι συνολικά 46 χιλ. ευρώ όπου το μισό ποσό χρηματοδοτείται από τις Δημόσιες Επενδύσεις και το υπόλοιπο μισό από το Πράσινο Ταμείο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Λάττας, κάθε μηχάνημα ανά περιοχή συνοδεύεται από έναν δασικό υπάλληλο ο οποίος ελέγχει την όλη διαδικασία των εργασιών, ενώ το δασαρχείο βρίσκεται σε επαφή και με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων στις αντίστοιχες περιοχές όπου γίνονται οι συντηρήσεις έτσι ώστε να υπάρξει βέλτιστο αποτέλεσμα όσον αφορά την καλύτερη υλοποίηση των εργασιών.

Ο κ. Λάττας, παράλληλα, τόνισε πως οι συντηρήσεις των δασικών δρόμων και οι βελτιώσεις των αντιπυρικών λωρίδων θα γίνουν κυρίως στις περιοχές όπου υπάρχουν οι μεγαλύτερες ανάγκες και εκεί όπου το δίκτυο συνολικά έχει υποστεί μεγαλύτερες αλλοιώσεις και καταστροφές. Πάντως, διευκρίνισε πως στόχος του δασαρχείου Πύργου είναι στο τέλος των εργασιών αυτών να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο δασικών δρόμων και αντιπυρικών λωρίδων που θα βοηθήσει στις ανάγκες της πυροπροστασίας. 

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα