Ξεκίνησαν οι δράσεις «Καλοκαίρι 2019 στη Βιβιλιοθήκη» Πύργου: Μια βόλτα στο βυθό

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει και φέτος η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου με τίτλο «Καλοκαίρι 2019 στη Βιβλιοθήκη» ξεκίνησαν στις 18 Ιουνίου με… μια βόλτα στο βυθό!

Οι μικροί φίλοι της Βιβλιοθήκης προσπάθησαν ακολουθώντας βήμα-βήμα τις οδηγίες, να ρίξουν μια μάτια στο βυθό της θάλασσας απ’ το παραθυράκι ενός υποβρυχίου και να ζωγραφίσουν τα πλάσματα του βυθού, μαθαίνοντας παράλληλα και μερικές τεχνικές ζωγραφικής.

Όλα αυτά έγιναν με τη βοήθεια της εμψυχώτριας Ντενίσα Σίμα.

Η κα Σίμα γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τίρανα Αλβανίας. Με πατέρα ζωγράφο δεν θα μπορούσε να «ξεφύγει» από την τέχνη. Τελείωσε τη Σχολή Καλών Τεχνών στα Τίρανα και μετά συνέχισε στην Αθήνα body-painting, special effects θεάτρου-κινηματογράφου και επαγγελματικό μακιγιάζ. Έχει πάρει δύο φορές πρώτο βραβείο σε Festival body-painting στην Αθήνα, το 1999 και το 2001. Μέχρι το 2009 συνεργαζόταν με πολλές διαφημιστικές εταιρείες στην Αθήνα με body-painting σε εκδηλώσεις όπως για τα εγκαίνια του “METRO”, την “LG”, “Hearts in ATHENS”, “ATTICA PARK”, καθώς και σε εκπομπές στο “ALTER”, καλλιστεία ομορφιάς κ.α. Από το 2008 ζει στην Ηλεία και η τέχνη της έχει περιοριστεί εντός νομού, με τοιχογραφίες και κατασκευές-ντεκόρ στην περιοχή του Πύργου. Συμμετείχε σε δυο ομαδικές εκθέσεις στην Νομαρχία Πύργου με την Ο.Γ.Ε Πύργου. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει σε παιδιά τη μοναδική τέχνη της ζωγραφικής, με αποκορύφωμα φέτος, να καταφέρει ώστε ΠΡΩΤΟΙ να φτάσουμε την Ελλάδα μέχρι την Αμερική στον παγκόσμιο οργανισμό Big Picture Foundation και να δείξει ότι η Ελλάδα δεν έχει μόνο μοναδική ιστορία, φυσική ομορφιά, αλλά έχει και άξιους, μικρούς ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ!


Στην επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλαν καθοριστικά οι εθελοντές:

Ζωή Αντωνοπούλου, Βάσω Μουσταφέρη, Αντωνία Βουδούρη καθώς και οι μαθήτριες Βασιλεία Κ., Θεοδώρα Κ., Άννα Απ., Αδαμαντία Αυγ.