Ξεκίνησαν οι προσπάθειες για τη δημιουργία φορέα ανάδειξης Τουριστικού Προϊόντος της Ηλείας: Παίρνει σάρκα και οστά!

Συνάντηση του δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστα Νικολούτσο και τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Επιμελητηρίου Κώστα Λάμπρου, πραγματοποιήθηκε χθες στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για την σύσταση οργανισμού, στο άμεσο μέλλον, που θα έχει σαν σκοπό την προάσπιση και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

«Ο πιο φερέγγυος οργανισμός για την πρόοδο του τόπου μας είναι το Επιμελητήριο. Η επίσκεψη των κ.κ. Νικολούτσου, Λάμπρου σημαίνει ότι υπάρχει η έγκριση όλης της Διοίκησης του Επιμελητηρίου. Ότι είπαμε θα μεταφερθεί στους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, στους πρόεδρους των δημοτικών επιχειρήσεων. Συζητήσαμε πράγματα που έχουν σχέση με τον Τουρισμό και την ίδρυση ενός οργανισμού που θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή και ως πόλη μας βρίσκει σε μια χρονική στιγμή που έχουμε εστιάσει την προσοχή μας στο θέμα του Τουρισμού. Επιδιώκουμε την τουριστική ανάπτυξη της πόλης και του δήμου μας στο σύνολο του, εκμεταλλευόμενοι –κυρίως- το Κατάκολο. Εκτιμούμε ότι μετά από αγώνα που θα κάνουμε θα έχουμε καλό αποτέλεσμα. Τουρισμός σημαίνει όχι μόνο τουρίστες από το εξωτερικό αλλά και από το εσωτερικό. Όπως μου εξήγησαν οι κ.κ. Νικολούτσος και Λάμπρου ο Οργανισμός, στελεχωμένος με ανθρώπους της αγοράς που ξέρουν τα βήματα που πρέπει να γίνουν, θα βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων μας»… δήλωσε ο κ. Λιατσής.

Ο κ. Νικολούτσος τόνισε πως: «Το Επιμελητήριο Ηλείας διαπιστώνοντας ότι ο Τουρισμός μαζί με τον πρωτογενή Τομέα είναι οι κύριες μορφές που μπορούν να δώσουν ώθηση στη ν οικονομία του τόπου, έχει αναλάβει την  πρωτοβουλία για την συγκρότηση ενός Οργανισμού για την Ηλεία. Στον συγκεκριμένο Οργανισμό καλούμε να συμμετάσχουν η ΠΕ Ηλείας, οι δήμοι, οι φορείς των ξενοδόχων κι όλοι όσοι εμπλέκονται γύρω από την Τουριστική διαχείριση, ούτως ώστε να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε σημαντικά το τουριστικό προϊόν μας. Η Ηλεία δεν αποτελεί τουριστικό προορισμό όπως άλλες περιοχές στην Ελλάδα και πρέπει να γίνουν πολλά βήματα προς αυτή τη κατεύθυνση. Πιστεύω ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε στη δημιουργία αυτού του φορέα, ο οποίος με επαγγελματισμό θα μπορέσει να έχει αποτελέσματα επανατοποθετώντας την Ηλεία στον τουριστικό χάρτη της χώρας. Εσωτερικός τουρισμός, city break (τουρισμός Σαββατοκύριακου), ακόμα και πολιτικές δραστηριότητες είναι οι περιπτώσεις που θα μας επιτρέψουν να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο τουριστικό προϊόν».