Ηλεία

Ξεκίνησαν οι στειρώσεις των αδέσποτων σκύλων στα Λεχαινά

adespota-1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε από χθες, στο Κτηνιατρείο της κας Παναγιώτας Τσάγκου στα Λεχαινά με την εθελοντική συνδρομή δύο κτηνιάτρων από μεγάλη κλινική του Λονδίνου, το μεγάλο και δύσκολο έργο της στείρωσης όσο το δυνατόν περισσότερων αδέσποτων σκύλων από την ευρύτερη περιοχή του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Οι κτηνίατροι έπιασαν δουλειά νωρίς το πρωί και τελείωσαν αργά το απόγευμα, ολοκληρώνοντας με απόλυτη επιτυχία 10 επεμβάσεις, ενώ οι στειρώσεις θα συνεχιστούν μέχρι και το επόμενο Σάββατο.

Η μεγάλη «έκπληξη» ωστόσο της χθεσινής ημέρας, ήταν η παρουσία του τηλεοπτικού συνεργείου του διεθνούς εμβέλειας Βρετανικού δικτύου BBC, το οποίο κατέγραψε στιγμιότυπα από τη διαδικασία της στείρωσης των αδέσποτων ζώων, παίρνοντας παράλληλα συνεντεύξεις από τους κτηνιάτρους, τον δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ, τον αντιδήμαρχο κ. Ανδρέα Μίγκο και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Λεχαινών κ. Γεώργιο Γαλάτη.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε μέσα από τη συνεργασία που έχει αναπτύξει εδώ και καιρό η κτηνίατρος κα Παναγιώτα Τσάγκου με τη συγκεκριμένη κλινική του Λονδίνου και με τη βοήθεια του κ. Ανδρέα Κορομβόκη που ζει μόνιμα στο Λονδίνο στήθηκε η «γέφυρα» αυτής της εθελοντικής και της τόσο σημαντικής δράσης που θα συμβάλει στον περιορισμό και στον καλύτερο έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων στο δήμο.

Σημειώνεται και πάλι ότι τα σκυλιά που θα στειρωθούν θα είναι από ολόκληρο το Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν, για τον προγραμματισμό των επεμβάσεων, στα τηλέφωνα 26230 23770 & 6934247444 – κα Άντα Παναγιωτοπούλου. 26230 23691 & 6974741238 – κα Παναγιώτα Τσάγκου.

Στάθης Πουλιάσης

(Stathispatris@Yahoo.com

Όλη η επικαιρότητα