Ελλάδα

Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη – Προσπάθησαν να λιντσάρουν τον κατηγορούμενο

Ακούστε το άρθρο

Ανείπωτος ο πόνος των συγγενών της Δώρας Ζέμπερη, πόνος που εκφράστηκε με κατάρες σε βάρος του 52 χρόνου που κατηγορείται για τη δολοφονία της τον περασμένο Οκτώβριο με αλλεπάλληλες μαχαιριες.

«Φονιά θα πεθάνεις. Αφήστε με να τον σκοτώσω, σκότωσε την αδελφή μου» φώναζε η αδελφή της άτυχης κοπέλας, ενώ η μητέρα της θρηνώντας έλεγε: «Την κατάρα μου να έχεις».

Απειλητικά σε βάρος του κατηγορουμένου κινήθηκε ο πατέρας της Δώρας έξω από τη δικαστική αίθουσα. Χρειάστηκε να τον συγκρατήσουν οι αστυνομικοί για να μην του επιτεθεί. «Φέρε πίσω το παιδί μου, αλήτη» φώναζε.

Ο έλεγχος στην είσοδο της δικαστικής αίθουσας ήταν αυστηρός, ενώ χρησιμοποιήθηκε ειδικό μηχάνημα για σωματικό έλεγχο για όσους θέλησαν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία. Μάλιστα η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με αφορμή τη φορτισμένη ατμόσφαιρα ζήτησε να διεξαχθεί η δίκη σε ήρεμο κλίμα. «Καταλαβαίνουμε τον πόνο και την οργή σας» είπε απευθυνόμενη στους συγγενείς του θύματος. Αναζητούμε την αλήθεια και για να μπορέσουμε να απονείμουμε δικαιοσύνη πρέπει να υπάρχει ηρεμία» τόνισε.

Η δίκη του 52χρονου άρχισε με πρώτο μάρτυρα τον πατέρα της Δώρας.

Απειλητικά σε βάρος του 52χρονου κατηγορουμένου για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη κινήθηκε ο πατέρας της έξω από τη δικαστική αίθουσα
Απειλητικά σε βάρος του 52χρονου κατηγορουμένου για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη κινήθηκε ο πατέρας της έξω από τη δικαστική αίθουσα EUROKINISSI
Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β' Νεκροταφείο
Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο  EUROKINISSIΗ πρόεδρος του δικαστηρίου απείλησε με αποβολή από την δικαστική αίθουσα των συγγενών, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία, με τον κατηγορούμενο να φυλάσσεται σαν “αστακός”.Την πεποίθηση ότι ο 58χρονος είναι ο δολοφόνος του παιδιού του, εξέφρασε ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη, Κωνσταντίνος.

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β' Νεκροταφείο
Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο  EUROKINISSI

“Ο κατηγορούμενος σκότωσε το παιδί μου σε πλήρη διαύγεια. Μου σκότωσε το παιδί. Είναι καθαρόαιμος δολοφόνος, ήξερε που χτύπαγε. Εάν ήμουν εγώ στο σπίτι δεν θα είχε πειράξει κανείς το παιδί”. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, το θύμα ήθελε να φύγει από το τμήμα ελέγχου που εργαζόταν, και είχε κάνει αίτημα μετακίνησης σε άλλη υπηρεσία.

“Η αδελφή μου ήταν μια κοπέλα στήριγμα για το σπίτι. Μας βοηθούσε και μας καθοδηγούσε. Ξύπναγαμε μαζί και φεύγαμε το πρωί για τις δουλειές μας.1,5 μήνα πριν το θάνατο της μου είπε ότι πήγαινε για έλεγχο στη Μήλο και στον Πειραιά, την είχαν βγάλει φωτογραφία και την είχαν μοιράσει στη Μήλο στους καταστηματάρχες” είπε ο αδελφός της. Τραγική φιγούρα η μητέρα της Δώρας, η οποία ζήτησε από το δικαστήριο να βρει την αλήθεια.

Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β' Νεκροταφείο
Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο  EUROKINISSI

“Αυτό το κάθαρμα θέλω να μου πει γιατί σήκωσε τα χέρια του στο παιδί μου που δεν είχε πειράξει ούτε μυρμήγκι… Έπρεπε να του έχουν κόψει τα χέρια και 10 δις ποινή να του βάλετε δεν έχει αξία. Θέλω να μάθω την αλήθεια , το παιδί μου δεν είχε εχθρούς. Δεν πιστεύω ότι σκότωσε το παιδί μου για ενα κινητό και πέντε ευρώ” είπε και ξέσπασε:

” Το κτήνος δεν θέλω να το βλέπω. Κανένα ελαφρυντικό. Που το βρήκε τόσο μίσος. Δεν είναι άνθρωπος , είναι ανθρωπόμορφο τέρας. Θα ήθελα να τον σκοτώσω , να τον πληρώσω με το ίδιο νόμισμα”.

Διαβάστε ακόμη

Ξεκινά η δίκη για την άγρια δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη – Ένταση στα δικαστήρια

Πηγή: NEWS247 

Όλη η επικαιρότητα