Κόσμος

Ξεκίνησε η δίκη του δολοφόνου της 22χρονης τουρίστριας

Ακούστε το άρθρο

Με σκυφτό το κεφάλι στη δίκη, ο Jesse Kempson άκουσε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, κάτω από το βλέμμα των συγγενών της άτυχης κοπέλας που βρέθηκε νεκρή την Κυριακή (9.12.2018).

Την πρώτη μέρα της πολύκροτης δίκης, ο ελληνικής καταγωγής δικαστής Ευάγγελος Θωμάς, απευθύνθηκε στα μέλη της οικογένειας του θύματος, και εξέφρασε την ευχή η παρέμβαση της δικαιοσύνης να είναι γρήγορη, αποτελεσματική και να τους προσφέρει γαλήνη.

Μιλώντας στις εφημερίδες, η γιαγιά του κατηγορουμένου τον περιέγραψε ως “έναν πολύ μπερδεμένο νεαρό άνδρα”.

Αν και είχε ακουστεί αρχικά ότι ο δράστης διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο με το θύμα του, και ότι είχαν γνωριστεί μέσω Tinder, νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι κατοικούσε τελικά στον ίδιο δρόμο με το hostel όπου είχε καταλύσει η κοπέλα.

Σύμφωνα με τα νεοζηλανδικά ΜΜΕ, εικάζεται ότι γνωρίστηκαν μέσω του γνωστού dating app – λόγω της κοντινής τους απόστασης – και μετά έκαναν ο ένας τον άλλον φίλο στα social media.

Μάλιστα, λίγες ώρες πριν από την κοινή τους έξοδο το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου, ο 26χρονος είχε εκφράσει τον θαυμασμό του σχολιάζοντας μια φωτογραφία της νεαρής κοπέλας στο Facebook, χαρακτηρίζοντάς την “πανέμορφη και ακτινοβόλα”.

Η “συγγνώμη” της Νεοζηλανδής πρωθυπουργού

“Η αίσθηση θλίψης και ντροπής που συνέβη κάτι τέτοιο στην χώρα μας, ένα τόσο φιλόξενο μέρος, είναι βαθιά. Εκ μέρους της Νέας Ζηλανδίας, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη στην οικογένεια της Grace. Η κόρη σας θα έπρεπε να είναι ασφαλής εδώ και δεν ήταν. Λυπάμαι πολύ γι’ αυτό”, υπογράμμισε η πρωθυπουργός της χώρας, Jacinda Ardern.

Όπως τόνισε η κ. Ardern, όλοι οι πολίτες νιώθουν συγκλονισμένοι και προσωπικά θιγμένοι από αυτό που συνέβη.

Η σύλληψη του δράστη

Ο 26χρονος συνελήφθη λίγες ώρες αφότου η τοπική αστυνομία του Ώκλαντ ξεκίνησε επίσημη έρευνα για τη δολοφονία της νεαρής τουρίστριας, η οποία είχε εξαφανιστεί από την 1η Δεκεμβρίου.

Το πρωί της Κυριακής (9.12.2018) οι αστυνομικοί εντόπισαν την σορό της κοπέλας σε θαμνώδη περιοχή στα δυτικά προάστια της πόλης, περίπου 25 χιλιόμετρα από το σημείο όπου εθεάθη τελευταία φορά, συντροφιά με έναν άνδρα, μία ημέρα πριν τα 22α γενέθλιά της.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η κοπέλα βρισκόταν μαζί με τον συλληφθέντα στο λόμπι του ξενοδοχείου της, CityLife Hotel γύρω στις 22.00 το βράδυ. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που την είδαν ζωντανή.

Πηγή: newit 

Όλη η επικαιρότητα