Ελλάδα

Ξεκίνησε η δίκη του Κώστα Πάσσαρη – Δεν έδωσε το παρών ο διαβόητος κακοποιός

Ακούστε το άρθρο

Ο δικηγόρος του Κώστα Πάσσαρη εξέφρασε την επιθυμία του εντολέα του να έρθει να δικαστεί στην Ελλάδα, αναφέροντας ο Κώστας Πάσσαρης συνομολογεί όσα έχει διαπράξει και ζητεί συγγνώμη, ενώ υπάρχουν και πράξεις που αρνείται.

«Αυτό που λέει είναι “καταδικάστε με γι αυτά που έκανα. Είναι ηθικό να καταδικαστώ. Όχι όμως γι αυτά που δεν έκανα’’, ανέφερε ο συνήγορός του Ανδρέας Ταγαράκης, ο οποίος νωρίτερα είχε ζητήσει να αναβληθεί η υπόθεση καθώς δεν έχει παραληφθεί επισήμως από το Υπουργείο Δικαιοσύνης η απάντηση των ρουμανικών αρχών που συναινούν στο αίτημα του Πάσσαρη να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στην Ελλάδα.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα και προχώρησε στην εξέταση των μαρτύρων αστυνομικών οι οποίοι στις 17 Φεβρουαρίου 2000 είχαν τραυματιστεί σοβαρά κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τον Κώστα Πάσσαρη και δύο συνεργούς του στην πλατεία Βάθης.

«Θέλαμε να κάνουμε έλεγχο σε μία bmw που κινείτο ύποπτα. Καλέσαμε ενισχύσεις. Όταν πλησιάσαμε το αυτοκίνητο ο οδηγός (Πάσσαρης) μου είπε ‘’μη φωνάζεις, δεν είμαι εγκληματίας ‘’ και αμέσως άνοιξε την πόρτα κι έριχνε με το όπλο εναντίον μας. Ανταλλάξαμε πυροβολισμούς. Οι σφαίρες με βρήκαν στον ώμο. Από το χτύπημα, έχω κάνει 6 χειρουργεία και το χέρι μου είναι σε παράλυση», είπε ο μάρτυρας αστυνομικός, ο οποίος ανέφερε, ότι ο Πάσσαρης έριχνε στα τυφλά για να μην τον ακολουθήσει κανείς.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 11 Δεκεμβρίου.

newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα