Αγροτικά

Ξεκίνησε η παραλαβή της σταφίδας

stafida-1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε χθες, από τις αποθήκες της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας στο Χάβαρι, η παραλαβή της φετινής παραγωγής κορινθιακής σταφίδας. Η Ομάδα Παραγωγών ενημερώνει τους παραγωγούς ότι η σταφίδα θα πρέπει να είναι πολύ καλά  αποξηραμένη και καλής ποιότητας, ενώ θα πρέπει να επικοινωνούν με τα γραφεία της Ομάδας προκειμένου να συνεννοούνται για την ημέρα και την ώρα της παράδοσης.

Πέρυσι, η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας παρέλαβε περίπου 1000 τόνους σταφίδα. Ωστόσο φέτος, η παραγωγή αναμένεται κατά πολύ μειωμένη. Ωστόσο, από τα πρώτα δείγματα που παρέλαβε χθες η Ομάδα Παραγωγών δείχνουν ότι η φετινή παραγωγή είναι πολύ καλής ποιότητας.

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο υπάλληλος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Βαγγέλης Πετρόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ξεκινήσαμε σήμερα την παραλαβή της σταφίδας από τις αποθήκες μας στο Χάβαρι. Η παραγωγή φέτος αναμένεται πολύ μειωμένη, αλλά είναι πολύ καλή ποιοτικά. Παράλληλα, διανέμουμε καθημερινά παλετοκιβώτια στους παραγωγούς μας αλλά, για μια ακόμα φορά, θέλουμε να τους ενημερώσουμε ότι θα πρέπει να επικοινωνούν πρώτα με τα γραφεία της Ομάδας ή με την αποθήκη εδώ, προκειμένου να συνεννοούμαστε για την ημέρα και της ώρα της παραλαβής, για να αποφεύγουμε τη συμφόρηση και την ταλαιπωρία των παραγωγών».

Στάθης Πουλιάσης

(Stathispatris@Yahoo.com

Αγροτικά

Ξεκίνησε η παραλαβή της σταφίδας

dscn0830.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς ξεκίνησε χθες το πρωί η παραλαβή της φετινής παραγωγής της σταφίδας στις αποθήκες της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας στο Χάβαρι. Η παραλαβή θα γίνεται καθημερινά, από τις 7:30 το πρωί έως τις 1:30 το μεσημέρι, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας η προσέλευση των παραγωγών αναμένεται να πολλαπλασιαστεί!

Μιλώντας στο patrisnews.com ο αρμόδιος υπάλληλος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Βαγγέλης Πετρόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ξεκίνησε σήμερα η παραλαβή της σταφίδας στις αποθήκες της Ομάδας Παραγωγών στο Χάβαρι. Η προσέλευση της πρώτης μέρας ήταν ικανοποιητική και τις επόμενες μέρες περιμένουμε να κορυφωθεί. Σε πρώτη φάση απ’ ό,τι φαίνεται οι σταφίδες δείχνουν να είναι πολύ καλές. Η παραγωγή όμως φέτος είναι σίγουρα μειωμένη σε σχέση με πέρυσι. Οι παραγωγοί θα πρέπει να προσέχουν η σταφίδα που παραδίνουν να είναι καλά αποξηραμένη και να έχουν κάνει το ξεκοτσάνισμα που γίνεται στο αλώνι. Η δεύτερη φάση, το μακινάρισμα, το κάνουμε εδώ για να διοχετεύσουμε στη συνέχεια τη σταφίδα στους εξαγωγείς. Ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά».

Στάθης Πουλιάσης

(Stathispatris@Yahoo.com

Όλη η επικαιρότητα