Ξεκίνησε η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο

voulh.jpg

Μέχρι το βράδυ της προσεχούς Παρασκευής 16 Οκτωβρίου 2015 αναμένεται να έχει ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με τα προαπαιτούμενα μέτρα για την αξιολόγηση του προγράμματος,  η συζήτηση του οποίου ξεκινά σήμερα στη βουλή.

Κατόπιν συνεννοήσεων με τα κόμματα, όπως ανέφεραν αρμόδιες κοινοβουλευτικές πηγές, το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ημερών όσον αφορά την διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του κρίσιμου πολυνομοσχεδίου έχει ως εξής:

Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου εισάγεται με την μορφή του επείγοντος προς επεξεργασία στις τρεις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές διαδικασία που θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου.

Στην Ολομέλεια θα εισαχθεί την Πέμπτη το μεσημέρι και η συζήτησή του θα συνεχιστεί την Παρασκευή το πρωί ενώ αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι το βράδυ.

Τυχόν «οριακές αλλαγές» στον προγραμματισμό αυτό μπορεί να προκύψουν κατά την Διάσκεψη των Προέδρων που αναμένεται να συγκληθεί για πρώτη φορά, μετά την ανάδειξη του νέου Προεδρείου της Βουλής, νωρίς το πρωί της Τρίτης 13 Οκτωβρίου, αλλά σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές δεν αναμένονται ουσιώδεις αλλαγές. 

Ήδη συγκροτήθηκαν με τη νέα τους σύνθεση οι μόνιμες διαρκείς κοινοβουλευτικές Επιτροπές και εξέλεξαν τα προεδρεία τους, προκειμένου να ξεκινήσει κανονικά η νομοθετική εργασία του Κοινοβουλίου. Όπως ανέφεραν σχετικά αρμόδιοι παράγοντες «είναι έτοιμα προς κατάθεση πολλά νομοσχέδια».

 

Αιτιολογική Έκθεση

Έκθεση Διαβούλευσης Για το Σχέδιο Νόμου

Σχέδιο Νόμου Παραδοτέα

Έκθεση Αξιολόγησης Συνεπειών Ρύθμισης

Πίνακας Τροποποιούμενων και Καταργούμενων Διατάξεων​