Ηλεία

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δακοκτονίας

Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε χθες το φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας στις ελαιοκομικές ζώνες της Ηλείας. Η αρχή έγινε από τις παραθαλάσσιες περιοχές, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) ΠΕ Ηλείας, και όπως μεταφέρθηκε στην εφ. «Πατρίς», επικράτησε κλίμα ικανοποίησης.

Όπως τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Μητρόπουλος, έλαβε θετικά μηνύματα από όλες τις ζώνες και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι συμμετείχαν  ενεργά στη διαδικασία και οι παραγωγοί έχοντας εποπτικό ρόλο στους ψεκασμούς.

Ο πρώτος ψεκασμός στην παραθαλάσσια ζώνη υπολογίζεται ότι θα έχει τελειώσει μέσα το Σαββατοκύριακο και από την επόμενη εβδομάδα θα συνεχιστεί και στην ενδοχώρα, (Βαρθολομιο, Μάχου, Αλποχώρι, Ξυλοκέρα, Βούναργο, Ελαιώνας, Πύργος, Λαστέικα, Ν.Φιγαλείας, κ.ά.)

Παράλληλα, αναμένεται να επαναπροκηρυχθεί και ο μοναδικός ακάλυπτος τομεάς, καθώς η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων ενέκρινε το σχετικό αίτημα. Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, θα γίνει νέα προσπάθεια για να ευοδωθεί ο διαγωνισμός, ειδάλλως θα  προχωρήσει ο εθελοντικός ψεκασμός

«Ουσιαστικά εξυπηρετούμε το 90% των προστατευόμενων δέντρων. Το σημαντικότερο όμως είναι η συμβολή των παραγωγών στη διαδικασία, καθώς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και αντιλήφθηκαν την ανάγκη εφαρμογής του προγράμματος της δακοκτονίας για να προστατευθεί η παραγωγή της ελιάς», είπε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Μητρόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα