Ξεκίνησε το πρόγραμμα δακοκτονίας στην Ηλεία

Ξεκίνησε προχθές ο πρώτος ψεκασμός δακοκτονίας στην Ηλεία, στο πλαίσιο εφαρμογής του φετινού προγράμματος. Αφού ξεπεράστηκαν οι γραφειοκρατικές δυσχέρειες, δέκα γεωπόνοι της ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας πραγματοποιούν καθημερινά εντατικούς και αυστηρούς ελέγχους για την ορθή υλοποίηση των ψεκασμών, προκειμένου να προστατευτούν αποτελεσματικά οι ελαιώνες και να μην υποστούν απώλεια προϊόντος οι παραγωγοί.

«Στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι να λειτουργήσει το πρόγραμμα της δακοκτονίας στο ακέραιο προστατεύοντας την ελαιοπαραγωγή, η οποία αποτελεί βασικό οικονομικό πυλώνα του τόπου μας. Η συνεργασία όλων των παραγωγών τόσο με τους γεωπόνους όσο και με τους εργολάβους κρίνεται επιβεβλημένη για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Μητρόπουλος, κατά την επίσκεψή του σε σημεία ψεκασμού στην ΤΚ Σαλμώνης και στην ΤΚ Κολιρίου.

Ο κ. Μητρόπουλος θα μεταβεί σήμερα στην Αθήνα για να συναντήσει τον γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Νίκο Αντώνογλου, προκειμένου να θέσει επί τάπητος την ενίσχυση του προγράμματος δακοκτονίας με επιπλέον κονδύλια που πιθανόν να μείνουν αδιάθετα σε άλλες περιοχές της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι φέτος  η Ηλεία έλαβε περισσότερα χρήματα από πέρυσι, κάτι που συνέβαλε στο να ενταχθεί ένας ακόμα τομέας στην περιοχή της Αμαλιάδας και να ψεκαστούν περισσότερα δέντρα. Επιδίωξη της περιφέρειας είναι να απορροφήσει κι άλλους πόρους στη β΄κατανομή, ώστε την ερχόμενη χρονιά να διεκδικήσει με αξιώσεις χρήματα λόγω υψηλής και αποτελεσματικής απορροφητικότητας.