Υγεία

Ξεμπλοκάρει η σύμβαση για μαγνητικό τομογράφο

tomografos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τη σύμφωνη γνώμη για να προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης του Μαγνητικού Τομογράφου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο απέσπασε από τον αρμόδιο Υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Για το σοβαρό αυτό θέμα μετέβη προσωπικά σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στην Αθήνα, λίγες ώρες μετά τη σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο, και συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, στον οποίο και εξέθεσε ακριβώς την κατάσταση με το ζήτημα του Μαγνητικού Τομογράφου.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος αντελήφθη την κρισιμότητα του ζητήματος της άμεσης προμήθειας του σημαντικού αυτού μηχανήματος και έτσι πλέον γίνεται ένα ακόμη βήμα ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να εξαιρεθεί από τη σχετική εγκύκλιο που αναστέλλει τις εντάξεις έργων και τις υπογραφές συμβάσεων και άμεσα να προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης.

Μετά από αυτή τη θετική εξέλιξη, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας εξέφρασε την ικανοποίησή του τονίζοντας πως «η Πάτρα αλλά και ολόκληρη Δυτική Ελλάδα υποφέρει στον τομέα της Υγείας και δη περισσότερο στο ζήτημα του Μαγνητικού Τομογράφου. Θα είμαστε πάντα μπροστά, όπως ήμασταν μέχρι και σήμερα, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας και όπου απαιτείται θα υπάρχει και προσωπική παρέμβαση».

Να υπενθυμίσουμε πως η προμήθεια του Μαγνητικού Τομογράφου, έργο που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ, έχει καθυστερήσει μετά από δικαστικές εμπλοκές και παρά τις πολύμηνες και εργώδεις προσπάθειές της, ενώ τα απαραίτητα δικαιολογητικά περιήλθαν μόλις στις 10 Ιουλίου 2014 στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.


Πηγή: patrastimes.gr

Όλη η επικαιρότητα